"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"ישראל מאשימה את הג'יהאד בפיצוץ": כך הושפע הסיקור בחו"ל ממאמצי ההסברה הישראליים
גם באתרים שהדהדו בלי הסתייגות של ממש את טענות חמאס הופיעה גרסת צה"ל על הפיצוץ הכושל • ב-BBC העלו את עמדת צה"ל לכותרת הראשית של האתר • באתר ה"וושינגטון פוסט" דברי הגרי אינם מובלטים בשום דרך, אולם מובאים במלואם בעדכונים השוטפים • מבט לתקשורת הזרה

Loading...

דובר צה"ל על הפיצוץ בביה"ח בעזה: "חמאס ידע - מדובר ברקטה של הג'יהאד"// דובר צה"ל

"ישראל מאשימה את הג'יהאד בפיצוץ": כך הושפע הסיקור בחו"ל ממאמצי ההסברה הישראליים

גם באתרים שהדהדו בלי הסתייגות של ממש את טענות חמאס הופיעה גרסת צה"ל על הפיצוץ הכושל • ב-BBC העלו את עמדת צה"ל לכותרת הראשית של האתר • באתר ה"וושינגטון פוסט" דברי הגרי אינם מובלטים בשום דרך, אולם מובאים במלואם בעדכונים השוטפים • מבט לתקשורת הזרה

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עדיין מוקדם לשפוט עד כמה תדריכי דובר צה"ל ישנו אתמסגור הפיצוץ בבית החולים אל-אהליבעזה בתקשורת העולמית בטווח הארוך, אולם לפחות בטווח המיידי דבריו קיבלו ביטוי גם באתרים שהדהדו אמש, בלי הסתייגות של ממש, את הטענות של חמאס.

ביידן לנתניהו%3A "עצוב מהמתקפה על ביה"ח בעזה%2C מבין שלא אתם עשיתם זאת"%2F%2F רויטרס

כך, אתר ה-BBC, שכמו אתרים מובילים אחרים בעולם מעדכן באופן שוטף על ההתפתחויות, העלה את העמדה הישראלית לכותרת הראשית של האתר. "ישראל אומרת כי הפיצוץ בבית החולים נגרם על ידי הרקטות של החמושים שנורו מעזה", הייתה הכותרת זמן קצר לאחר דברי הגרי.

בשעה ששורות אלה נכתבות היא אף חוזקה וניתן דגש לראיות: "בזמן נחיתת ביידן: ישראל אומרת כי לפי הראיות, הפיצוץ הגיע מעזה".

עמדת צה"ל - בכותרת הראשית של ה"דר שפיגל"

"דר שפיגל" הגרמני כותב בכותרת הראשית שלו: "ישראל מאשימה את הג'יהאד האסלאמי בפיצוץ הטיל בבית החולים", ומצרף את הצילומים שהציג דובר צה"ל.

ב"גרדיאן" הבריטי הכותרת הראשית של הסיקור השוטף היא "בשעה שביידן מגיע לתל אביב: ישראל טוענת שבידיה הוכחה כי שיגור כושל הוא שגרם לפיצוץ בעזה".

ה"טיימס" הלונדוני העלה את ההקלטה שפרסם דובר צה"ל לכותרתו הראשית. "'זה מאצלנו?' ישראל שחררה הקלטות של אנשי חמאס בדבר התקיפה על בית החולים". בכותרת המשנה נאמר כי "ישראל שחררה שיחות מיורטות בין אנשי חמאס, שמודים כי הפיצוץ בבית החולים אל-אהלי נגרם על ידי שיגור כושל".

הכותרות הראשיות כעת באתרים המרכזיים עוסקות בביקור הנשיא. "לה פיגארו" הצרפתי מקדיש את הכותרת הראשית לסכנות במסעו של ביידן במזרח התיכון. בכותרת המשנה של הביקור עצמו מצוין כי לפחות 200 איש נהרגו בעזה, אולם לא מצוין בהבלטה מי אחראי.

הראשית של "לה מונד" מדווחת על "מאות הרוגים בבית החולים, רבים עדיין תקועים במקום". בכותרת המשנה מסופר כי ישראל וחמאס מאשימות זו את זו באירוע. כמצב של טענה נגד טענה מציגים את המצב גם האתרים של ה"ניו יורק טיימס".

באתר ה"וושינגטון פוסט" דברי הגרי אינם מובלטים בשום דרך, אולם מובאים במלואם בעדכונים השוטפים.

ב"אל פאיס" שינו את הכותרת הראשית ביחס לפיצוץ וכעת היא מצטטת את דברי ביידן: "ממה שראיתי, נראה שזה היה הצד השני, לא מכם, אבל יש רבים שאינם בטוחים".

גם הכותרת הראשית של האתר הספרדי ABC היא מדברי נשיא ארה"ב. "ביידן מאמץ את גרסת ישראל: נראה שהצד השני עשה זאת". גם הכותרת הראשית של "אל מונדו" הספרדי מביאה את העמדה הישראלית. "מאות הרוגים. ישראל פרסמה תמונות ושיחות של חמושים ומאשימה את הג'יהאד האסלאמי בפיצוץ בבית החולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...