"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
הסוגיה שתכריע את הבחירות?

טראמפ תקף מועמדים רפובליקנים: "מגמגמים לגבי הפסקת הריון"

בראיון לרשת NBC הזהיר המועמד המוביל בפריימריז הרפובליקניים מפני תמיכה באיסור גורף של הפלות: "למעט חלקים מסוימים במדינה, לא נוכל לנצח בנושא הזה" • טראמפ עצמו לא הבהיר מה עמדתו בנושא - ועורר ביקורת: "זה לא טראמפ שהכרנו" • ברקע - עלייה בשיעור האמריקנים התומכים במתן זכות להפסיק את ההריון בכל אחד מן השלישים

,עודכן
0השמעה
התחזקות הימין הקיצוני. דונאלד טראמפ (ארכיון). צילום: אי.פי

דונלד טראמפ מוביל בפער עצום על מתמודדים אחרים בפריימריז הרפובליקניים, אבל נראה שהנשיא לשעבר מתחיל כבר להכין את הקרקע ליום שאחרי הכרזתו המסתמנת כמועמד הרפובליקני לבית הלבן. בראיון לרשת NBC תקף טראמפ את עמדות חלק מחבריו למפלגה ביחס לסוגיה שעשויה להפוך לעקב אכילס של הרפובליקנים: הפסקת היריון.

רקע קצר: ביוני אשתקד הפך בית המשפט העליון את החלטת רו נגד וייד ההיסטורית, שהבטיחה לכלל האמריקניות את הזכות להפסיק הריון עד סוף השבוע ה-24. ההרכב השמרני שקידם טראמפ החזיר את הסוגיה לבתי המחוקקים של כל מדינה ומדינה, והמהלך גרר גל של איסורים מקומיים מוחלטים או הגבלות. אלא שההתפתחות, שכה שימחה את מתנגדי ההפלות בימין האמריקני, חזרה אליו כבומרנג, עםתמיכה חסרת תקדיםשל האמריקנים בהפסקת הריון.

הפגנה נגד ביטול רו נגד וייד בקנזס סיטי, יולי אשתקד,צילום: אי.פי

בראיון ל-NBC הזהיר טראמפ כי איסור גורף על הפלות - אפילו במקרים של אונס, גילוי עריות או סיכון לחיי האם - עלול לעלות לרפובליקנים בבחירות. "למעט כמה חלקים במדינה, אי אפשר לנצח בנושא הזה", אמר טראמפ למראיינת קריסטן וולקר. לדבריו, חלק מהרפובליקנים "מגמגמים בסוגיה", ומנגד, יש ביניהם כאלה שקידמו "הגבלות איומות" במדינתם.

רון דה סנטיס. חתם על חוק, האוסר בפלורידה על הפסקת הריון מעבר לשבוע השישי,צילום: אי.פי

בדברים האחרונים התכוון טראמפ למושל פלורידה, רון דה סנטיס, שגם הוא מתמודד בפריימריז אך נמצא בסקרים במרחק של כ-45% מטראמפ. "אני חושב שמה שהוא עשה הוא דבר איום וטעות איומה", אמר טראמפ.

ומה עמדתו של הנשיא לשעבר עצמו בנושא? גם בראיון הזה הוא חמק מתשובה ישירה, אך הבטיח לשבת עם הצדדים ולנסות להגיע לפשרה מה יהיה משך ההיריון המקסימלי, שבו תתאפשר הפסקתו. "אשב עם שני הצדדים ונדון, ונסיים עם שלום בנושא הזה לראשונה זה 52 שנה". עד לשנת 2011 טראמפ התבטא בעד הפסקות היריון, אולם כאשר שקל לרוץ לנשיאות, שינה את עמדתו הפומבית.

NEW: Trump says he will compromise with Democrats on abortion so that they’re nice to him: “Both sides are going to like me.”

Then he says it’s “a terrible thing” babies with heartbeats are protected in Iowa, Florida, and South Carolina.@RonDeSantiswill NEVER sell out…pic.twitter.com/8c5zpGhVjW

— DeSantis War Room 🐊 (@DeSantisWarRoom)September 17, 2023

היום, הסוגיה הפכה לאבן בוחן עבור המתמודדים. דה סנטיס, כאמור, חתם על חוק שאוסר הפלה מעבר לשבוע השישי. סגן הנשיא לשעבר מייק פנס תומך באיסור פדרלי של הפסקת היריון מעבר לשבוע ה-15 – עמדת מינימום עבור רפובליקנים רבים. מנגד, ניקי היילי ומתמודדים אחרים נקטו עמדות מתונות יותר והזהירו מפני נזקים אלקטורליים.

וזו בדיוק הבעיה של כל מועמד רפובליקני המכוון לא רק לראשות המפלגה אלא גם לבית הלבן: האם לפנות לימין העמוק, ל"בייס" השמרני-אוונגליסטי – או להתחיל לקרוץ לקהל הרחב, שנוטה לתמוך בזכויות הנשים להפסיק היריון? וכאשר הדמוקרטים כבר הבהירו כי ישימו במוקד הבחירות ב-2024 את תפקידו של טראמפ בביטול פסק הדין בתיק רו נגד וייד, לנשיא לשעבר יש גם אינטרס אישי להתרחק מהעמדה הלא פופולרית.

בינתיים, בהתחמקותו מלנקוט עמדה ברורה אפילו ביחס להפסקת ההיריון מעבר לשבוע ה-15 הצליח טראמפ לעורר אי נחת. "הריאיון הזה מוכיח שזה לא אותו טראמפ שהכרנו", אמר בסוף השבוע סטיב דיס, מנחה פופולרי מאיווה, שכבר הביע תמיכה פומבית ברון דה סנטיס. "הטרמאפ הזה רק תוקף את הרפובליקנים משמאל".

מרג'ורי דננפלסר, נשיאת S.B.A. Pro-Life America - הארגון המוביל של מתנגדי ההפלות, הגיבה בקרירות לעמדת טראמפ. "אנו זקוקים לסניגור של זכויות אדם, מישהו שיוכל להציל חיי ילדים ולשרת אמהות במצוקה", אמר דננפלסר. "כל מועמד צריך להיות מאוד ברור בנושא הזה". בעבר אמרה דננפלסר כי "בתולדות אמריקה לא הייתה נשיאות משמעותית יותר לתמיכה בחיים מאשר זו של טראמפ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר