שש שנים אחרי תהלוכת השנאה, שבה נשאו המשתתפים לפידים וקראו "יהודים לא יחליפו אותנו", הגישה התביעה במדינת וירג'יניה כתבי אישום נגד לפחות שלושה משתתפים.
התובע של מחוז אלברמייל אמר כי "כמה אנשים הואשמו בזיקה לעצרת שהתקיימה ב-11 באוגוסט 2017 בקמפוס של אוניברסיטת וירג'יניה". לדבריו, חקירת העצרת עדיין נמשכת.
תזכורת: בעצרת המדוברת השתתפו כמה מאות לאומנים לבנים, ניאו-נאצים ותומכי הקונפדרציה (מדינות הדרום תומכות העבדות במלחמת האזרחים האמריקנית). בעצרת, התקיימה במחאה על הכוונה להסיר את פסלו של הגנרל רוברט לי, המצביא של צבא הדרום. משתתפי העצרת הלילית נשאו לפידים וצעקו "אתם לא תחליפו אותנו" ו"יהודים לא יחליפו אותנו".
לשלושת הנאשמים ששמותיהם פורסמו מיוחסת עבירה של הבערת חפץ במטרה להלך אימים, שעונשה המירבי הוא חמש שנות מאסר. אן קולין, פרופ' למשפטים מאונ' וירג'יניה, הסבירה ל"ניו יורק טיימס", כי העבירה הספציפית והעונש החמור בצדה הותקנו "כדי למנוע הפחדות גזעניות ולמנוע את הטרור הגזעני והאנטישמי".
יום למחרת תהלוכת הלפידים, נערכה בשרלוטסוויל עצרת נוספת של הימין הקיצוני האמריקני. מנגד, נערכה הפגנת מחאה של תומכי הסרת הפסל. ג'יימס פילד מאוהיו, שהגיע כדי להשתתף בעצרת הימין, דהר לתוך עצרת המחאה ודרס למוות את הית'ר האייר (32) ופצע עוד 40 איש.
הנשיא דאז טראמפ האשים בעקבות התקרית את שני הצדדים – ועורר שערוריית משנה. פילדס עצמו הורשע כעבור כשנה וחצי ברצח מדרגה ראשונה ובעוד תשעה סעיפי אישום, ונשלח למאסר עולם.
בשנת 2021 הוסר הפסל של הגנרל לי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו