"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הרצח בשידור חי: "הדבר הבא"
תיעוד הרצח אתמול נועד לתחזק את סף הגירוי שלנו • הרצח מוכיח: אם אתה לא מתעד - זה לא באמת קרה • דעה

הרצח בשידור חי: "הדבר הבא"

תיעוד הרצח אתמול נועד לתחזק את סף הגירוי שלנו • הרצח מוכיח: אם אתה לא מתעד - זה לא באמת קרה • דעה

זוהר ראובני
, עודכן

שוב, כל פעם שאנחנו בטוחים שכבר ראינו הכל, מגיע טירוף חדש ודוחף אותנו עוד קצת מעבר לקצה. בסרטון הראשון שיצא מבית היוצר של דאעש, בו נראה אדם בחליפה שחורה עומד לערוף את ראשו של אחר, צפו מיליארדי אנשים ברחבי העולם. בסרטים הבאים והאחרונים של חברת ההפקות של ארגון הטרור הרצחני צפו כבר הרבה פחות. הסיבה היא פשוטה: מיצינו, הבנו את הקונספט, הפסקנו להתרגש.

עכשיו, הגיעהאירוע בווירג'יניה. וסטר לי פלנגאן, עובד לשעבר ברשתWDBJ7 , החליט להוציא להורג שניים מהקולגות שלו. אירועים כמו אלו היו בעבר, ולצערנו עוד יקרו, ותפקידה של המשטרה למנוע אותם ואף להבין את המניע שמאחוריהם. אבל הסיפור פה הוא אחר, מה שמטריד יותר מכל, זה עניין התיעוד.

מעבר לתכנון הירי, פלנגאן תכנן היטב את המשימה, שאולי בעיניו, הייתה אף יותר חשובה: תיעוד הירי תחילה וההכרה והפרסום שיבוא בעקבותיו. פנגאן רצה להראות לכל העולם מה הוא עשה ואיך. צריך להיות מאוד קר רוח לבצע את הרצח ותוך כדי לצלם אותו. לוודא קודם שהזוית טובה, שהאקדח נכנס בפריים וללחוץ על ההדק.

תסריט כתוב של רצח

תיעוד הירי באמצעות מצלמת הסמארטפון נעשתה רק כגיבוי למקרה שהירי לא יעבור בשידור ישיר בטלוויזיה. גם תזמון הירי הותאם לזווית המצלמה של צלם הטלוויזיה אדם וורד שנרצח. פלנגאן וידא קודם שהראיון אכן מועבר בשידור ישיר, חיכה שהצלם יסיים את שוט הויז'ואל שלו ויתמקד בכתבת ורק אז ירה.

היורה חשב על הכל מראש, על הירי וכמובן על התיעוד. היורה ידע שזה מה שהצופים רוצים לראות והוא צדק: התיעוד "שבר את האינטרנט" ופתח את כל המהדורות ברשתות הטלוויזיה. הצופים רוצים לראות דם, ואם אפשר בשידור חי אז בכלל טוב. ואם תהיתם, אז צילום הסמארטפון שמזכיר באופן מחריד משחקי ירייה מגוף ראשון, ניצח את הצילום שהועבר בשידור ישיר. אולי בגלל שבצילום זה ניתן לראות את התמונה כולה, אולי בגלל שהוא פורסם אחרי שהסיפור כבר עלה לכותרות, ואולי בגלל שהרוצח עצמו העלה אותו לעמוד הטוויטר שלו.

סדרות דימיוניות הן עכשיו המציאות

בפרק השני בעונה השנייה של הסדרה הבריטית "מראה שחורה", הצופים היו עדים לעולם מוזר, שבו אישה הופכת לנרדפת בידי רוצחים והעולם שמסביבה צופה ומתעד אותה עם הסמארטפון שלו. בסוף הפרק גילינו כי זהו עונשה על כך שהייתה שותפה לרצח, שביצע ארוסה ואף תיעדה אותו. סיפורי הסדרה הדמיונית מתחילים לאט לאט להתקרב למציאות.

סף הגירוי שלנו עולה ומישהו צריך לתחזק אותו. אתרי האינטרנט החדשותיים עושים זאת בהצלחה והטלוויזיה גם מנסה לעמוד בקצב, אבל אין ספק שהרשתות החברתיות הן המנצחות הגדולות. טוויטר ופייסבוק העבירו משקל רב יותר להפצת סרטוני וידאו כי הבינו, שאנשים מצלמים כל הזמן ואת הכל, וכמובן שאחר כך מפיצים אותו ברשת.

אבל היום, נחשפנו אולי ל'דבר הבא', דבר מסוכן שזה הזמן לחשוב איך לפתור ולמנוע אותו, כי זה כבר לא מספיק רק לרצוח, כי אם לא ראו את זה ולא דיברו על זה - אז גם אף אחד לא יידע מזה. ובעולם של היום, כל אחד רוצה להיות יותר מ'כל אחד'.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...