"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאן פניה של צרפת מועדות ?

לאחר ששב מסיקור האירועים בפאריס, מנסה בועז ביסמוט לענות על השאלה שמעסיקה רבים: האם צרפת תשנה את פניה? • ביקורת נשמעת גם בתוך מחנה השמאל הצרפתי שקורא להגן על הרפובליקה • וגם: הסיבות לסיקור הנרחב של הפיגועים בפאריס לעומת מקומות אחרים בעולם

,עודכן
כוחות הביטחון בפאריס לאחר הפיגועים // צילום: אי.פי.אי // כוחות הביטחון בפאריס לאחר הפיגועים

האם צרפת תשנה את פניה ותילחם באיסלאם הקיצוני בתקיפות? זו השאלה שמעסיקה רבים, לאחר שיותר משבוע עבר מאז גל התקיפות הקטלניות של דאעש בבירה הצרפתית.

מגישה: ליטל שמש // צלם: משה בן שמחון // מאפרת: מיה לבון // ארכיון: רויטרס

עורך חדשות החוץ של "ישראל היום", בועז ביסמוט, שב מסיקור האירועים באירופה אל האולפן.

ביסמוט מציין כי כוחות הביטחון הצרפתים, יחד עם הבלגים, שואפים לעצור כמה שיותר חשודים - ולא רק כאלה המעורבים בפיגועים עצמם. לדבריו, המעצרים נעשים גם בניסיון להרגיע את דעת הקהל וכדי לאסוף מידע לגבי רשתות טרור הפועלות בתחום הרפובליקה ובכל רחבי אירופה.

ביסמוט טוען כי גל הפיגועים הנוכחי, בשונה מפיגועים קודמים שנעשו בצרפת, יצר דיסוננס קשה. לדבריו, חוסר ההתאמה בין גודל האירוע וחומרתו לבין צרפת והתקופה עשה את כל ההבדל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אתה לא מצפה שמדינה כמו צרפת תראה מחזות שכאלה. דמייני לך עיתונאי שנמצא מאות מטרים מהאיצטדיון ושומע יריות ופיצוצים במרכז פאריס", אמר עורך חדשות החוץ.

לדבריו, צרפת חווה סוג של התפכחות לאחר הפיגועים, משום שבניגוד לפיגועים קודמים, הטרור לא היה נגד עיתונאים סטירים או יהודים, אלא נגד כל הצרפתים. עם זאת, היא עדיין נמצאת במילכוד: מצד אחד, הרפובליקה מעוניינת להילחם בטרור ולמנוע אותו, ומצד שני היא מנסה לא להרגיז את הקהילה המוסלמית החיה בקרבה, שבעה מיליון במספר.

ייתכן שנשיא צרפת, הולנד, יצליח להילחם בדאעש, כמו שבשנת 2013 הוא הצליח ליצור חזית איתנה במערכה במאלי. במצבה של צרפת היום, "הצרפתים צריכים ללמוד מחדש את המילה מלחמה, ולא רק שלום", סיכם ביסמוט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר