"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איום חדש: פיתוח תוכנית החלל האיראנית

מומחה חלל ישראלי מזהיר כי הסרת הסנקציות מטהרן תאיץ את תכנית החלל, שעלולה להביא לפיתוח טילים ארוכי טווח • "תוכנית החלל איראנית - כר פורה לפיתוח טילים ארוכי טווח"

,עודכן
"לסמן מטרות פוטנציאליות", צילום: אי.אף.פי (ארכיון)

האם זה האיום האיראני הבא בעקבות הסרת הסקנציות בידי המערב. "הסרת הסנקציות מעל איראן בעקבות הסכם הגרעין תתרום להאצת הפיתוח של תוכנית החלל שלה",כך אמר תא"ל (במיל') אברהם עשהאל, ראש מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל.

במהלך כנס החלל הבינלאומי ה-11 של המכון ושל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע הוא הזהיר כי הדבר "מהווה 'קטר' לגיטימי המוביל את הטכנולוגיה האיראנית במגוון תחומים ומשמשת כר פורה לפיתוח היכולות המתאימות גם לתחומים צבאיים כמו פיתוח ושדרוג הטילים ארוכי-הטווח".

עשהאל הוסיף כי "מדינת ישראל הובילה בעבר, בגלל אילוציה, את טכנולוגיית החלל בעיקר בתחום הלוויינים הקטנים ומשגריהם". עשהאל ציין כי בניגוד לכך, "כיום אנחנו מתקדמים בצעדים מאוד מדודים בעוד תעשיות חלל אחרות, כמו תעשיית החלל האיראנית, מתפתחות בקצב מואץ".

אחרי למעלה מעשור שנים בו מכון פישר מביט ובוחן את תעשיית החלל הישראלית ניתן היום לומר שבלי תעשיית חלל אזרחית חדשנית ודינמית, ובלי השקעות משמעותיות במחקר ופיתוח ברמה הלאומית באקדמי כמו גם בתעשייה – אין עתיד לתעשיית חלל בת-קיימא במדינת ישראל", אמר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לדברי עשהאל, "מחר הוא יום החלל האיראני, ומניסיון העבר אנחנו יודעים שהם עוקבים אחר המתרחש גם בכנס זה ואחרי הנאמר בו. סין עושה זאת בגדול ולבד ותחומים בחלל שהיו מנת חלקן של מעצמות בודדות בלבד, הופכים כיום למנת חלקן של יותר ויותר מדינות ברחבי העולם". הואקרא לעשות "את כל המאמצים לשימור ופיתוח היכולות הטכנולוגיות בתחום החלל".

לפני כשבועיים הודיע משרד האוצר האמריקני כי יטיל עיצומים על 11 חברות ויחידים המעניקים אספקה לתכנית הטילים הבאליסטיים של איראן. ההודעה באה לאחר שוושינגטון דחתה את הטלת העיצומים ביותר משבועיים במהלך המשא ומתן לשחרור אסירים אמריקניים מהכלא האיראני, כך אמרו גורמים המעורים בנושא לסוכנות הידיעות רויטרס.

בנאום שנשא הנשיא האמריקני אובאמה בעניין הסרת הסנקציות על איראן, הוא אמר כי "במשך עשורים ארה"ב ואיראן לא דיברו אחת עם השניה. נשיאים רבים לפניי נלחמו על מנת שלא יתקיים איום גרעיני על ארה"ב, אני העדפתי ללכת לפיתרון דיפלומטי עם איראן. אנחנו רואים את התוצאות, איראן לא תגיע לידי נשק גרעיני. הסרת איום הנשק הגרעיני איננו גישור על כל הפערים בינינו, אך זו התחלה". עוד הוסיף אובאמה כי "במשך עשור איראן בנתה עשרות צנטרופוגות, כיום יש ברשותה שליש ממספר הצנטרפוגות שהיו לה טרם התחלת השיחות עם המעצמות. בנוסף, כיום אין לאיראן מספיק חומר ביקוע עבור הרכבת פצצה גרעינית אחת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר