"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"נתניהו ביקש מברלוסקוני עזרה מול אובאמה"
כך טוען אתר ויקיליקס שחשף מסמכים שלדבריו חושפים עוד ריגול של ה-NSA אחר מנהיגים בעולם • "כולם תחת סיכון"
נתניהו וברלוסקוני // צילום: לע"מ (ארכיון) // נתניהו וברלוסקוני

"נתניהו ביקש מברלוסקוני עזרה מול אובאמה"

כך טוען אתר ויקיליקס שחשף מסמכים שלדבריו חושפים עוד ריגול של ה-NSA אחר מנהיגים בעולם • "כולם תחת סיכון"

מערכת היום
, עודכן

אתר ויקיליקס חשף סדרת מסמכים חדשה הטוענת, כביכול, שסוכנות הביטחון הלאומי האמריקנית NSA ריגלה אחרי מנהיגים בעולם ובמהלך פגישותיהם השונות. בין המנהיגים השונים נמצאים מזכ"ל האו"ם באן קי-מון, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת איטליה לשעבר סילביו ברלוסקוני וגם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

על פי ויקיליקס, המסמכים שנחשפו סווגו כסודיים ביותר, ומדובר במסמכים בעלי הסיווג הגבוה ביותר שפורסמו אי פעם בידי הארגון.

על פי המסמכים, ארצות הברית ריגלה בשנת 2010 במהלך פגישה בין נתניהו לבין ראש ממשלת איטליה דאז, ברלוסקוני. על פי המסמכים, נתניהו ביקש מברלוסקוני שיסייע לו מול נשיא ארצות הברית, ברק אובאמה.

המסמכים חושפים עוד כי הסוכנות האמריקנית ריגלה אחר פגישתם של קנצלרית גרמניה ושל מזכ"ל האו"ם שעסקה בנושא ההתחממות הגלובלית. על פי ויקיליקס, ארצות הברית הוציאה ידיעות מהפגישה בין השניים במטרה להגן על האינטרסים של חברות הנפט הגדולות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מייסד ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', אמר כי "היום הראינו כי מדינה שמעוניינת להגן על האינטרסים של חברות הנפט הגדולות שלה צותתה לפגישות הפרטיות של באן קי מון שנועדו לפעול להצלת העולם משינוי האקלים". הוא הוסיף כי אתרו חשף בעבר שהילארי קלינטון הורתה לדיפלומטים אמריקנים לגנוב דגימת די.אנ.איי ממזכ"ל האו"ם.

אסאנג' הוסיף כי "ארצות הברית חתמה בעבר על הסכם עם האו"ם ובו היא התחייבה שלא לפעול נגד האו"ם, ובוודאי שלא נגד מזכ"ל הארגון". לדבריו, "יהיה מעניין לראות את תגובת האו"ם, בגלל שאם לריגול אחר מזכ"ל האו"ם לא יהיו השלכות, המשמעות היא שכולם - החל ממנהיגים עולמיים ועד מנקה רחובות - תחת סיכון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...