"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פיתוח גוף או טירוף?
מפתח הגוף ריץ' פיאנה משתמש במינונים קיצוניים של סטרואידים החל מגיל 18 • "סייעו לי להגיע להישגים בתחרויות"
מפתח הגוף ריץ' פיאנה // צילום: מתוך פייסבוק // מפתח הגוף ריץ' פיאנה // צילום: מתוך פייסבוק

פיתוח גוף או טירוף?

מפתח הגוף ריץ' פיאנה משתמש במינונים קיצוניים של סטרואידים החל מגיל 18 • "סייעו לי להגיע להישגים בתחרויות"

מערכת היום
, עודכן

מפתח הגוף, ריץ' פיאנה, מודה כי הוא משתמש במשך עשרות שנים בסטרואידים במינונים קיצוניים, כל כך קיצוניים ששרירנים אחרים צילמו סרטונים ביוטיוב שמפצירים בו להפסיק.

למרות שהסיכונים הכרוכים בשימוש בסטרואידים לא פוסחים על פיאנה, הוא מתעקש להגיד שהוא שמח עם דרך החיים בה בחר.ניתן לסכם את המוטו של פיאנה באמצעות הסיסמא של חברת תוספי התזונה שלו: "לעשות כל מה שנדרש".

פיאנה נולד לאמא שמתמחה בבניית גוף בלוס אנג'לס, ארה"ב. הוא נכנס לעולם המשקולות בגיל 11 בלבד. פיאנה התאהב בעולם הכוח לאחר שהלך לחדר כושר כדי לצפות בתחרות של אמו.

המומחה לפיתוח הגוף החל להתחרות בפעם הראשונה בגיל 15, שם לא הצליח בתחרות. אחרי כמה ניסיונות כושלים נוספים פיאנה החל לקחת סטרואידים, אותם נטל לסירוגין במשך 27 שנים. הוא אפילו פרסם באינסטגרם תמונות של לוחות הזמנים בהם הוא נוטל את הסם.

באחד הקליפים פיאנה מסביר את הבחירה שלו באורח החיים הזה. "אם אתה אדם רגיל שעומד בפני בחירה האם לקחת סטרואידים או להישאר טבעי, אז אין שום סיבה לעשות סטרואידים, אתה בסך הכל פוגע בגוף שלך. אבל אם אתה רוצה להיות שרירן מקצועי, נחש מה? אתה כנראה תצטרך לעשות אותם. זה לא בחירה".

"אם אתה רוצה להיות שרירן מקצועי, סטרואידים זה לא ענין של בחירה" // צילום: מתוך פייסבוק

"התחריתי בבמות, וכל רגע שהתאמנתי ולא לקחתי סטרואידים הביצועים שלי לא היו טובים והייתה סכנה שאפסיק להתחרות, אז התחלתי לקחת. התחלתי לקחת סטרואידים בגיל 18".

מאז, פיאנה זכה במקומות ה-7 וה-11 באליפויות פיתוח גוף לאומיות, וגרף מספר הישגים, כולל השתתפות בתחרות "מר קליפורניה".פיאנה מעריך שהוא מבזבז כסף רב (כעשרת אלפים שקלים) על הורמון גדילה לחודש, וזה לפני החישוב של הסטרואידים.

מבזבז כסף רב בחודש על חלבון // צילום: מתוך פייסבוק

פיאנה כבר לא מתחרה על פיתוח גוף, אך לא מפסיק לגדול. הוא מרוויח כסף לאורך הדרך באמצעות חסויות, סחורות, ספקים וערוצי התקשורת החברתיים הפופולאריים שלו, כמו גם דף היוטיוב שלו.

הוא יזם לאחרונה אתגר של ארבעה חודשים שנקרא "גדלים מיום ליום". הוא הבטיח לצופים שהם יוכלו להוסיף למשקלם 13 קילוגרמים של שריר טהור, בתנאי שיעקבו אחר משטר האכילה והאימון הלא שפוי שלו.

פיאנה צלח במשימה, וכעת האתגר שלו הוא לאבד 32 קילוגרמים משום שהוא צבר "יותר מדי שרירים", לטענתו.כשנשאל מה סוד ההצלחה שלו בחיים, ענה: "יצאתי מ'ארון הסטרואידים', אני ישיר עם אנשים ואני חושב שבני אדם בוטחים בי".

הסוד להצלחה - "יצאתי מארון הסטרואידים" // צילום: מתוך פייסבוק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...