חש ברע - ובין לילה איבד את גפיו: מארק קממיל מנוטינגהם, אנגליה, נשוי ואב לשניים, חזר יום אחד הביתה מהעבודה לאחר שלא חש בטוב. כשהגיע הביתה הבחין לפתע כי פיו נצבע בכחול והחל להרגיש גם קשיים בנשימה.
קממיל חש לבית החולים, אך מצבו החמיר בדרך והוא איבד את הכרתו, לאחר שגם אוזניו ואפו השחירו.

מארק וילדיו בבית החולים // צילום: אתר גיוס הכספים של "קרן קממיל"
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כשהגיע בליווי אשתו לבית החולים נפל מארק לתרדמת. הוא אובחן כחולה בדלקת ריאות, שהתפתחה בהמשך לסוג נדיר של הרעלת דם מסכנת חיים.
למרבה הצער, רגליו נרקבו ונכרתו בעת התרדמת בשל חשש להתפשטות הזיהום למרכז הגוף. כשהתעורר לאחר ארבעה שבועות, קיבל מארק חדשות רעות נוספות מהרופאים, שנאלצו לכרות גם ידו הימנית מאותה סיבה.
לאחר כמעט חצי שנה של טיפולים והתאוששות חזר מארק לביתו, אל אשתו וונדי וילדיו. "זה אולי ישמע קצת מוזר, אבל לא כל כך הוטרדתי מהרגליים החסרות, אלא מהיד שאיבדתי, כי מעתה ידעתי שכבר לא אוכל לחזור לעבודה כמכונאי. אני רק רוצה לפרנס את משפחתי, זו המטרה שלי", סיפר.
"אני נמצא במלכוד, כי כעת אני זקוק לכסף בשביל יד תותבת על מנת שאוכל לשוב לעבוד, אבל בשביל להשיג כסף אני זקוק לעבודה", אמר מארק.
הוא שוחרר מבית החולים כבר בפברואר השנה, חמישה חודשים לאחר שאושפז לראשונה. אשתו וונדי אמרה כי לא ידעה מה לספר לילדיה כשבעלה הגיע לבית החולים: "ממשפחה נורמלית, השתנו חיינו בלילה אחד. הבאתי את ילדיי לראות את אביהם באותו לילה, כי לא ידעתי אם הוא ישרוד".

מארק ומשפחתו בביתם // צילום: אתר גיוס הכספים של "קרן קממיל"
מארק חי עם שתי רגליים תותבות, אך טרם מצא אלטרנטיבה ראויה לידו. חבריו פועלים במרץ כדי לגייס עבורו סכום כסף שיספיק ליד התותבת שהוא זקוק לה. בינתיים גויסו עבורו 4,000 לירות שטרלינג, באמצעות דף מיוחד שהקימו חבריו ברשת, כשהמטרה היא להגיע ל-27 אלף.
חברו, ריצ'ארד ג'ונס, סיפר כי "בגלל חוסר האפשרות שלו לעבוד, מצב רוחו ירוד, ויד חדשה תשנה את חייו באופן דרמטי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו