"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קנה לאישתו אוטובוס בו הכירו לפני 60 שנים

וויילס: קן קנה לאישתו שירלי אוטובוס קומתיים מאותו הצי בו הכירו • זוג האוהבים שיקם ושיחזר את האוטובוס יחד

,עודכן
זוג האוהבים - והאוטובוס // צילום: פייסבוק // זוג האוהבים - והאוטובוס // צילום: פייסבוק

קן קנה לאשתו שירלי אוטובוס קומתיים. ולא סתם אוטובוס אקראי – אלא אחד ששייך לצי האוטובוסים בו נפגשו לראשונה לפני 60 שנים.

קן מורגן, היום בן 82, פגש את שירלי בשנת 1956, כשהיה טייס RAF 22 והיא הייתה כרטיסנית כחולת עיניים, בת 18 בלבד, שעבדה בקו שבין הערים גלוסטר וקרדיף בוויילס.

אז בשנת 1956 - קן שילם שני שילינג ושישה פני עבור נסיעה בת 100 קילומטרים באוטובוס אדום ולבן, בליווי אותה כרטיסנית יפה. כשירד קן מהאוטובוס, הציע לשירלי להיפגש.

המפגש היה מוצלח, והשניים נישאו בשנת 1959. קן אפילו עזב את העבודה שלו כדי שיוכל להצטרף לשירלי לעבודה באוטובוסים. "העבודה על האוטובוסים עם שירלי באמת הייתה מהתקופות המאושרות ביותר בחיי", אמר קן.

שנים לאחר מכן, כשהבחין באוטובוס האדום לבן במוזיאון התחבורה, זה נתן לו רעיון. הוא יצר קשר עם אספן, שעזר לו בקניית אחד האוטובוסים הישנים מחצר הגרוטאות.

הוא קנה אוטובוס קומות עבור 12 אלף לירות שטרלינג, השווים כ-60 אלף שקלים.

קנה לאישתו אוטובוס בו הכירו

"הצעתי לעזור לשחזר את האוטובוס", הסביר קן, והוסיף כי "זה אותו אוטובוס. אותו אחד מהצי משנת 1749 בו הכרנו. זו היתה מלאכת אהבה אמיתית".

עכשיו האוטובוס משוחזר הודות לקן ושירלי ומאוחסן בבית אוסף ומורשת לאוטובוסים בעיר בארי.

צי האוטובוסים משנת 1749

קן סיפר שהחזיר עטרה ליושנה, מה שנתן לו ולרעייתו "טיול בשביל הזיכרון לימים שבהם פגשנו לראשונה".

שירלי בת ה-78 ציינה: "שנינו מאמינים בגורל. באותו יום בשנת 1956 קרה מה שהיה אמור לקרות. עדיין יש לי את תג הכרטיסנית המקורי שלי אותו ענדתי באותו יום, שמהווה עבורי גאווה כמו טבעת הנישואין שלי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר