מחאת החיג'אב בטהרן (להמחשה) | צילום: אי.פי

מחאת החיג'אב: יותר מאלף כתבי אישום הוגשו נגד מפגינים בטהרן

ההפגנות באיראן מסרבות להיפסק, גם לא מול ידו הקשה של המשטר שעצר אלפי אנשים • הערכות הן שכ-15 אלף איש נמצאים בבתי הכלא • מאז יום שישי לפחות 16 חפים מפשע נהרגו מירי חי בעיר קאש שבמחוז סיסתאן • מספר הקורבנות הכללי עומד על 304 אזרחים מאז פרוץ המחאה

דובר מערכת המשפט של הרפובליקה האסלאמית, מסעוד סטעיישי, אמר היום (שלישי) כי מעל אלף אזרחים הואשמו רק בבירה, מאז שפרצו ההפגנות ב-16 בספטמבר.

הנתון מאפשר לקבל תמונה מצב חלקית של סדר גודל האירוע אשר פוקד את המדינה מאז שצעירה בשם מחסה אמיני הוכתה ונהרגה בידי הרשויות המקומיות לאחר שנעצרה על ידי משטרת הצניעות מכיוון שלא כיסתה לכאורה את ראשה בחיג'אב המסורתי.

הערכות מדברות על כ-15 אלף איש אשר נמצאים בימים אלה בבתי הכלא של המשטר למרות שההפגנות מסרבות להיפסק, גם לא מול היד הקשה שבה נוקטת הממשלה של הנשיא איברהים ראיסי.

המחאה באיראן, צילום: רויטרס
יותר מ-300 הרוגים, צילום: רויטרס

ארגון זכויות האדם Iran Human Rights עם מטה באוסלו מדווח כי מאז שישי שעבר לפחות 16 חפים מפשע נהרגו מירי חי בעיר קאש שבמחוז סיסתאן ובלוצ'סתאן ובכך מספר הקורבנות הכללי עומד על 304 אזרחים אשר אבדו את חייהם בידי כוחות הביטחון של המשטר.

עם זאת, המחאה מתקרבת אל החודש השני שלה ומובלת בידי נשים, סטודנטים וקהל ברובו צעיר אשר מאס מן המשטר וחוקי הדת הנושקים במדינה. במקביל, ערוץ החדשות האנטי ממסדי "איראן אינטרנשיונל" עם מטה בלונדון חשף אמש (שני) כי שני עיתונאים של הרשת קיבלו איומים על חייהם מצד גורמים במשמרות המהפכה.

"שניים מהעיתונאים הבריטים-איראנים שלנו קיבלו בימים האחרונים הודעה על עלייה באיומים עליהם", נכתב בהצהרה שפורסמה אמש בתיק שכבר נמצא בטיפול של המשטרה המקומית. "האיומים האלה על החיים של עיתונאים בריטים-איראנים העובדים בבריטניה, מסמנים הסלמה משמעותית ומסוכנת של קמפיין בחסות המדינה (איראן) להפחדת עיתונאים איראנים העובדים בחו"ל", הוסיפו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...