אוניות עם דגנים מאוקראינה מחכות לביקורת באיסטנבול | צילום: אי.פי.אי

רוסיה: מקפיאים את השתתפותנו בהסכם לייצוא חיטה

משרד ההגנה במוסקבה נימק את הצעד "בתקיפת הכטב"מים נגד אוניות צי הים שחור בסבסטופול" הבוקר • ראש המטה של זלנסקי: "עוד מעשה של סחיטה פרימיטיבית - פעם זו סחיטה גרעינית, פעם בתחום האנרגיה וכעת שוב בתחום המזון"

רוסיה הודיעה כי היא מקפיאה את השתתפותה בהסכם החיטה, שאפשר לייצא את הייבולים מנמלי אוקראינה בים השחור.

במשרד ההגנה הרוסי אמרו כי ההחלטה באה בעקבות מתקפת הכטב"מים האוקראינית על הנמל הצבאי של העיר סבסטופול בחצי האי קרים. ברוסיה, שזה חודש תוקפת ערים ותשתיות אנרגיה באוקראינה בכטב"מים, טענו כי התקיפה בסבסטופול הייתה "פעולת טרור של המשטר בקייב, בסיוע מומחים מבריטניה". לטענת הרוסים, הותקפו אוניות צי הים השחור הרוסי ואוניות אזרחיות, הקשורות באבטחת מסדרון החיטה.

טיפול בייבול חיטה באוקראינה, הקיץ, צילום: רויטרס

אנדריי ירמאק, ראש המטה של נשיא אוקראינה, כתב בתגובה: "הפרימיטיביות של הסחיטה הרוסית ניכרת בכל. פעם זו סחיטה באמצעות איומים גרעיניים, פעם בתחום האנרגיה, כעת בתחום המזון... זו גסיסה של מעוולים, שאינם מבינים שלא ישיגו דבר באמצעות האולטימטומים הילדותיים שלהם. שעתם האחרונה מתקרבת". 

אתמול בבוקר הותקף נמל סבטסטופול בכטב"מים, ועל פי דיווחים באוקראינה, נזק נגרם לספינת הדגל של הצי, "אדמירל מקרוב". ברוסיה לא אישרו את הטענות. מושל סבסטופול טען כי כל הכטב"מים יורטו. בלונדון כינו את טענות הרוסים "בדיות מסדר גודל אפי".

נציגי האו"ם בודקים ספינה עם חיטהאוקראינית בים מרמרה, טורקיה, צילום: אי.פי

ההסכם להסרת המצור על נמלי אוקראינה נחתם ביולי, בתיווך האו"ם וטורקיה. באותו המעמד הוסר גם האמברגו על ייצוא חקלאי רוסי. על פי ההסכם, אוקראינה קיבלה שליטה מלאה על שלושה נמלים, שמהם - בכפוף לסריקה - הפליגו האוניות עם החיטה בנתיב שאושר בידי הצדדים וללא ליווי צבאי. ההסכם, שנועד לצמצם את הפגיעה בצרכני החיטה האוקראינית במזרח התיכון ובעיקר באפריקה, היה בתוקף ל־120 יום והיה אמור לקבל אישרור ב־19 בנובמבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...