תושב יהודי ממדינת טקסס שהורשע ברצח ונידון למוות ככל הנראה יקבל משפט חוזר לאחר שהתביעה וההגנה שילבו ידיים וביקשו לבטל את גזר הדין ולקיים משפט חוזר. הסיבה: השופט שהיה אמון על ההליכים המשפטיים נגד הלפרין התגלה ככזה שמחזיק בדעות אנטישמיות מובהקות, ולכן לכאורה הפר את זכויותיו החוקתיות של הלפרין לקיום משפט הוגן.
הלפרין נידון למוות בשנת 2003 לאחר שהורשע ברצח שוטר מקומי כאשר ברח מבית הסוהר, בעת שריצה עונש על תקיפת קטין. כאמור, הוא ברח מבית הסוהר באותה שנה יחד עם עוד שישה אנשים וביחד ביצעו שורה של פשעים, ובשיאם גם רצח השוטר אוברי הוקינס מהעיר אירווינג.
שישה מתוך השבעה נשפטו וארבעה מהן הוצאו להורג, אך הלפרין, אחד משני המורשעים שעדיין בחיים, צפוי כאמור לקבל משפט חוזר. זאת, לאחר שהתובעת המחוזית הגישה עתירה לביטול ההרשעה, בצעד חריג. משרד התובעת המחוזית מסר כי יש לבטל את ההרשעה לאחר שהתברר שבעת הדיון לקביעת גזר הדין השופט, ויקרס קנינגהאם – נשמע אומר דברים אנטישמיים קשיים, לפי עדויות של נוכחים במקום. בנוסף השופט התבטא גם מחוץ לכותלי בית המשפט על כך שצריך "להציל את דאלאס מהיהודים והשחורים" כאשר התמודד למשרה בכירה, תוך שימוש במילות גנאי קשות.
העדויות נגדו הצטברו עוד ועוד, וכאמור השבוע התביעה הצטרפה. בין היתר טענו העדים כי הוא קרא למורשעים "המקסיקני, הקווירי, והיהודי" וגם התייחס להלפרין בבית המשפט במילת גנאי נגד יהודים או "היהודי המזורגג הזה".
צוות ההגנה של הלפרין הודה לעדים ושיבח את "אומץ ליבם של הנוכחים בבית המשפט" ואמר כי הם "ביצעו את חובת האזרחית והוכיחו מעל לצל של ספק כי השופט היה עם דעות אנטישמיות כלפי הלפרין". בעתירה של התובעת המחוזית לביטול ההרשעה נכתב כי התביעה רוצה בביטול המהלך, למרות שהיא הגישה כאמור הגיש את כתב האישום, משום שעמדותיו של השופט "יצרו הטיה חמורה נגדו בזמן המשפט".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו