"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ביל קוסבי הורשע בתקיפה מינית
הקומיקאי בן ה-80 הורשע בשלושה סעיפים שונים ועלול לרצות 30 שנות מאסר • התובעים: "נהג לנצל את היותו סלבריטאי ולסמם את הנשים באופן שיטתי"
ביל קוסבי // צילום: אי.פי.איי

ביל קוסבי הורשע בתקיפה מינית

הקומיקאי בן ה-80 הורשע בשלושה סעיפים שונים ועלול לרצות 30 שנות מאסר • התובעים: "נהג לנצל את היותו סלבריטאי ולסמם את הנשים באופן שיטתי"

ארז ליןסוכנויות הידיעות
, עודכן

ביל קוסבי אשם:הקומיקאיביל קוסבי, שהועמדלמשפט בגין תקיפה מינית, נמצא היום (חמישי) אשם בכל שלושת האישומים נגדו בתום משפט חוזר. חבר מושבעים במדינת פנסילבניה הרשיע את קוסבי וקבע כי בשנת 2004 סימם את המכרה שלו, אנדריאה קונסטנד, ואז קיים איתה יחסי מין מלאים ללא הסכמה בעודה מעורפלת חושים.

קוסבי בן ה-80, שהיה כוכב הסדרה הפופולרית "משפחת קוסבי" לפני כשלושה עשורים, עשוי להישלח לכלא לעשר שנים עבור כל אישום (ייתכן שירצה את העונשים במקביל). כ-50 נשים התלוננו נגד קוסבי על תקיפה מינית, אך הוא הועמד לדין רק על התקיפה נגד קונסטנד משום שבמקרים של שאר הנשים חלה התיישנות.

קוסבי הועמד לדין פעמיים.במשפט הראשוןחבר המושבעיםלא הצליח להגיע להכרעה. במשפט השני והנוכחי, שבו הואשם באותם סעיפים בדיוק, הצליחו התובעים לנצח על סמך עדותה של קונסטנד שסיפרה כיצד הוליך אותה שולל. קוסבי טוען כי כל התלונות נגדו היו טענות שווא וכל היחסים שהיו לו היו בהסכמה.

התובעים טענו כי קוסבי הצליח לנצל את היותו דמות מוערכת וסלבריטאי כדי לתקוף נשים והוכיחו כי היה נוהג באופן שיטתי לסמם אותם כדי להשיג את זממו. כמו כן, התובעים הצליחו לבסס את דפוס ההתנהגות הזה על סמך עדויות של נשים אחרות, למרות ההתיישנות של המקרים שלהן.

למרות סיום המשפט, יתכן שקוסבי יצטרך כעת להתמודד עם שורה של תביעות אזרחיות, בין היתר על רקע הטענה כי הוציא את דיבתן של המתלוננות הרבות נגדו, שרבים מהן גם חשפו את זהותן במשותף בשער המפורסם של מגזין New Yorker.

פרשת קוסבי התפוצצה עוד לפני גל חשיפת ההטרדות השיטתיות שביצע לכאורה המפיק הידוע הארווי ויינשטיין וקמפיין ה-MeToo#. ההרשעה של קוסבי היא הראשונה נגד דמות כה מוכרת בעידן החדש הזה ועשויה לעזור בחשיפת עוד פרשיות.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...