"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר השחרור: הכומר ברנסון בדרך לוושינגטון

לאחר השחרור הדרמטי מהמעצר והמחמאות של טראמפ לטורקים, המריא הכומר לארה"ב וצולם בעצירת הביניים ע"י השגריר האמריקני בגרמניה כשהוא מנשק את דגל ארה"ב • צפוי לפגוש את טראמפ בעצרת בוושינגטון

,עודכן
דונלד טראמפ // צילום: אי.אף.פי

הכומר האמריקני אנדרו ברנסון, ששוחרר אמש (שישי) ממעצר בית לאחר שהואשם על ידי הטורקים בבגידה ובשותפות בניסיון ההפיכה ב-2016, עושה כעת את דרכו מגרמניה לוושינגטון, שם הוא צפוי להיפגש עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, שעמל במשך זמן רב על שחרורו בצוותא עם אנשי הממשל.

מוקדם יותר היום, עצר מטוסו של ברנסון עצירת ביניים קצרה בגרמניה ושם נפגש הכומר עם שגריר גרמניה בארה"ב, ריצ'רד גרנל. ברנסון נראה נרגש מהפגישה ונישק בהתרגשות את דגל ארה"ב שהעניק לו השגריר, שאם העלה תמונה מן הפגישה לחשבון הטוויטר שלו.

ברונסון מנשק את דגל ארה"ב על אדמת גרמניה

כזכור, על ברנסון נגזרו שלוש שנות מאסר, אך כיוון שהוא שוהה כשנתיים במעצר עונשו יקוזז. בשעות הערב הוא עזב את ביתו באיזמיר ויצא לשדה התעופה לכיוון ארה"ב. קודם לכן, דרש התובע לגזור על ברנסון 10 שנות מאסר.נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הגיב על ההחלטה ואמר: "הממשל עבד קשה מאוד עבורו". מאוחר יותר אמר טראמפ כי סביר להניח שברנסון יבקר היום בבית הלבן.

עד לפני מספר שבועות העונש שדובר שעשוי להיות מוטל על הכומר האוונגליסטי עמד על 35 שנים, זאת במקרה והיה מורשע בכל האישומים. ההתפתחות היא המשך לדיווח מאמש, כי ארה"ב וטורקיה – שביניהן שוררת מתיחות גדולה בעקבות הפרשה – קרובות לסיכום על שחרורו.

צילום: רויטרס

על פי הדיווח אתמול, שני בכירים בממשל האמריקני סיפרו לרשת החדשות האמריקנית כי שחרורו של הכומר מצפון קרוליינה, שמאסרו גרםלמשבר ביחסיםבין המדינות, צפוי להתרחש בקרוב, לאחר שמחלקת המדינה הגיעה להסכם עם אנקרה.

אנדרו ברנסון ורעייתו, הערב // צילום: אי.אף.פי

רעייתו של ברנסון ועורך דינו בדרך לבית המשפט, היום // צילום: אי.פי

דונלד טראמפ // צילום: אי.פי

פרטיו של ההסכם טרם התבררו ולא ברור מה ביקש הנשיא ארדואן מארה"ב בתמורה לשחרורו של האזרח האמריקני, אך בדיווח העריכו כי מדובר בהסרת הלחץ הכלכלי מעל טורקיה וסיוע לאנקרה להתמודד עם משבר האינפלציה בטורקיה. העיצומים האמריקניים הביאו למשבר חמור בלירה הטורקית. גם טורקיה מבחינתה הטילה עיצומים על ארה"ב.

"אלה שמנסים לגרום לטורקיה לכרוע ברך לפניהם באמצעות קבוצות טרור או בעזרת בוגדים וקושרים מתוכנו, יראו בקרוב שטורקיה לא תיכנע בשביל שערי חליפין",אמר ארדואן במהלך המשבר.

ברנסון הואשם בקשרים עם המחתרת הכורדית וארגונו של הגולה הטורקי, פתוללה גולן, שעל פי טענות משטרו של ארדואן, אחראי לניסיון ההפיכה הכושל שהתרחש במדינה ב-2016.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר