אחרי 16 שנים: מנכ"ל ארגון נפגעי פעולות איבה מסיים את תפקידו

עו"ד רועי כהן, שפעל בארגון במשך 22 שנים והוביל את הקמת חמ"ל הסיוע בעקבות 7 באוקטובר, ימונה לסגן וממלא מקום ראש עיריית רעננה • עו"ד ענבר חן-מאירי תשמש ממלאת מקום מנכ"ל הארגון בתקופה הקרובה

עו"ד רועי כהן מסיים את תפקידו. צילום: איתן טל

עו"ד רועי כהן יסיים את תפקידו כמנכ"ל ארגון נפגעי פעולות איבה, לאחר 16 שנים בתפקיד ו-22 שנות פעילות בארגון. כהן צפוי להיכנס ב-1 באוגוסט לתפקיד סגן וממלא מקום ראש עיריית רעננה.

כהן החל את דרכו בארגון כמתמחה במשפטים, ובהמשך מילא בו שורה של תפקידים. בעשור האחרון פעל לצד יו"ר הארגון, אייבי מוזס. לאחר מתקפת 7 באוקטובר הוביל את הקמת חמ"ל החירום והסיוע של הארגון, שבו פעלו מאות מתנדבים כדי לספק מענה לנפגעים ולמשפחות השכולות.

עו"ד רועי כהן - קורא למדינה להרחיב את התמיכה בנפגעי פעולות האיבה ובבני משפחותיהם, צילום: אורן בן חקון

עם סיום תפקידו קרא כהן למדינה להרחיב את התמיכה בנפגעי פעולות האיבה ובבני משפחותיהם. לדבריו, "אסור לרגע לתת להם לחוש שהם לבד במערכה על שיקום חייהם. לא נאפשר עוד אפליה ביחס לנפגעי פעולות איבה - אין להם דם שונה והם אינם אזרחים סוג ב'".

כהן הוסיף כי ארגון נפגעי פעולות איבה הוא עבורו "מפעל חיים", והביע ביטחון כי הארגון ימשיך לקדם את הקמת היכל ההנצחה הלאומי לחללי פעולות האיבה בהר הרצל, תוכניות לשיקום הנפגעים ובני משפחותיהם ושמירה על זכויותיהם.

יו"ר הארגון, אייבי מוזס, מסר כי כהן היה שותף להפיכת הארגון לגוף מרכזי ומשפיע. לדבריו, במהלך שנותיו בתפקיד הוביל כהן מהלכי חקיקה, פרויקטים ושיתופי פעולה למען הנפגעים, וכן את הקמת חמ"ל הסיוע בעקבות 7 באוקטובר.

יו"ר ארגון נפגעי פעולות האיבה, אייבי מוזס, צילום: אורן בן חקון

אלוף במילואים גדי שמני, יו"ר ועד ידידי הארגון, ציין כי כהן פעל להעלאת המודעות לצורכיהם של נפגעי הטרור האזרחיים והמשפחות השכולות, והוביל פרויקטים לגיוס משאבים למען רווחתם.

את כהן תחליף בתקופה הקרובה עו"ד ענבר חן-מאירי, שתשמש ממלאת מקום מנכ"ל הארגון. חן-מאירי צמחה מתוך שורות הארגון ומביאה עמה ניסיון מהמערכת הציבורית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר