"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המלחמה חשפה: אין מקום לזקנים סיעודיים בישראל
הטרגדיה ברמת גן, שבה נהרגו בני זוג מבוגרים בעת אזעקה, ממחישה באופן כואב את הפגיעות של האוכלוסייה המבוגרת בזמן חירום • מדובר בנתון קריטי, שכן אוכלוסיית בני 65+ המונה כיום 1.2 מיליון אזרחים צפויה להכפיל את עצמה בשנים הקרובות
מבחני התלות לקשישים יבוטלו // צילום: יהושע יוסף // מבחני התלות לקשישים יבוטלו

המלחמה חשפה: אין מקום לזקנים סיעודיים בישראל

הטרגדיה ברמת גן, שבה נהרגו בני זוג מבוגרים בעת אזעקה, ממחישה באופן כואב את הפגיעות של האוכלוסייה המבוגרת בזמן חירום • מדובר בנתון קריטי, שכן אוכלוסיית בני 65+ המונה כיום 1.2 מיליון אזרחים צפויה להכפיל את עצמה בשנים הקרובות

מירב סבר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בדיון שנערך אתמול (שלישי) בכנסת, במסגרת הוועדה המיוחדת לטיפול בשורדי שואה, שעסקה גם במצבם של מבוגרים בזמן המלחמה, עלתה תמונה מדאיגה: פניות רבות של זקנים סיעודיים למשרד הבריאות לקבלת מענה או חלופות דיור נדחות - פשוט משום שאין היצע מספק.

איגוד העובדים הסוציאליים ונציגי מחלקות הרווחה ברשויות המקומיות הדגישו את חומרת המצב וציינו כי מדובר בתופעה רחבה של סירובים חוזרים, גם במקרים מורכבים ודחופים. נציגי משרד הבריאות אף אישרו בדיון כי קיים מחסור לאומי במיטות גריאטריות וכי היכולת לתת מענה מוגבלת.

אבי כהן%2C משה בן שמחון

“ניצולת שואה בת 102 עם מטפל בקומה 3 הופנתה למשרד הבריאות והיא נדחתה. היא מחכה כרגע בבית בסלון שהטיל ייפגוש אותה", אמרו באיגוד והוסיפו: "ערירי שמקבל תרופה במעי וקיבל סירוב - יש קושי אדיר להכניס למסגרות משרד הבריאות ואנחנו מקבלים סירוב, סירוב, סירוב".

זירת הפגיעה ברמת גן שבה נהרגו בני אדם כתוצאה מפגיעת שבר טיל מאיראן, צילום: קוקו

המלחמה הנוכחית חושפת בעיה אקוטית אך שקטה במידנת ישראל: מחסור חמור במיטות סיעוד למבוגרים. כבר עשור שמספר המיטות כמעט לא השתנה, כ-22 אלף מיטות סיעוד וכ-5,000 מיטות גריאטריה פעילה. בזמן שהאוכלוסייה המבוגרת גדלה במהירות. התוצאה: בשגרה יש רשימות המתנה ארוכות וברגעים הקריטיים ביותר בחירום, אין מענה מספק למי שזקוק לו ביותר.

קשישים בישראל (אילוסטרציה), צילום: אורן בן חקון

נחי כץ, מנכ”ל “קדם”, האיגוד לקידום קהילות דיור למבוגרים (מלכ״ר): “אנו נמצאים בנקודת זמן המחייבת שינוי תפיסה. המחסור במיטות גריאטריות הוא כשל מערכתי מתמשך שהמלחמה רק הדגישה. הענף נשען על מודל תקצוב שאינו מאפשר הרחבת תשתיות בקצב הנדרש, וזו הופכת לאתגר לאומי רחב. אנו קוראים למדינה לגבש תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח שתאגם משאבים ותבטיח רשת ביטחון לזקני ישראל, בשגרה ובחירום כאחד, כפי שנעשה במדינות מערביות רבות״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...