למרות הניסיונות לבטל את הכנס בטענה שמדובר ב"תעמולה ציונית", נשים מובילות מישראל, מאירופה ומארה"ב השתתפו בכנס בינלאומי שנערך בסנאט הצרפתי ועסק באלימות מינית ככלי מלחמה, כשהדיונים התמקדו בפשעים שביצע חמאס ב-7 באוקטובר ובקריאה למצות את הדין עם האחראים להם.
בין המשתתפות היו שרת השוויון החברתי של צרפת, אאורור ברז'ה; סגנית שר החוץ, ח"כ שרן השכל, שנשאה את הנאום המרכזי; חברת הכנסת פנינה תמנו־שטה; שגרירת ארה"ב לשעבר באו"ם לענייני נשים, מריל פרנק; וכן נציגות פרלמנט מאירופה ויזידיות ששרדו תקיפות של דאעש.
הכנס עסק בתופעת האלימות המינית ככלי מלחמה ובצורך למצות את הדין עם האחראים לה. חלק ניכר מהדיונים הוקדש למתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר ולפשעים שבוצעו נגד נשים ישראליות.
בנאומה אמרה השכל כי "אלימות מינית איננה תוצאה מקרית של מלחמה - היא נשק שנועד להשפיל, לשלוט ולהרוס את נשמתו של עם. אלימות מינית במלחמה איננה תוצר לוואי של כאוס, היא שיטה - כלי שנועד לשבור קהילה, להשפיל את קורבנותיה ולמחוק את צלם האנוש שלה".
בהמשך תקפה השכל את ארגוני הנשים הבין-לאומיים על שתיקתם נוכח הפשעים שביצע חמאס: "העולם שאמר "להאמין לכל אישה" בחר הפעם לא להאמין לנשים יהודיות. האו"ם וארגון UN Women שתקו במשך שבועות ובכך הפכו לשותפים לבגידה מוסרית. כשאמינות של נשים תלויה בזהותן או בעמדתן הפוליטית - זהו כשל מוסרי".
השכל הדגישה כי מדובר במאבק אוניברסלי ולא רק ישראלי: "המאבק הזה הוא לא של נשים ישראליות בלבד. הוא מאבק של כל מי שמאמינה שאונס איננו כלי פוליטי. עלינו לוודא שמבצעי הפשעים לא יתחמקו מדין - לא בעזה, לא בקונגו, ולא בשום מקום אחר".
לדבריה, ישראל תמשיך להשמיע את קולן של הנפגעות ולדרוש מהעולם להכיר באלימות מינית כטרור לכל דבר: "ישראל לא תאפשר לטשטש את האמת - לא בשם נוחות פוליטית ולא בשם איזונים מזויפים. עלינו להגן על כבוד האדם גם כשהעולם מעדיף לא להביט".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
