יו”ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס בריאיון ל”אסנהיים” ברשת 13 לפרשה שהסתיימה לפני 25 שנה בהרשעתו בתקיפת קטין ובאיומים, לאחר שנשאל כיצד היה מגיב היום אילו בנו היה מותקף כפי שקרה אז.
ליברמן לא חזר בו מהאופן שבו פעל באותה תקופה, אך הודה כי כיום ייתכן שהיה מגיב אחרת: “עברתי את הניתוח להארכת הפתיל הקצר. אני מניח שאולי קצת הייתי מתנהג אחרת”.
במהלך הריאיון נשאל ליברמן על האירוע שהתרחש בדצמבר 1999 ביישוב נוקדים. לדבריו, בנו, שהיה אז כבן 10, הוכה על ידי קבוצת ילדים מבוגרים ממנו. “הבן שלי היה בן 10 אם אני לא טועה. קבוצה של ילדים יותר גדולים, בני 12-13 התנפלו, הרביצו ואז רציתי ועשיתי סדר. זהו. יותר אף אחד לא התקרב אליו”, סיפר.
השאלה לליברמן קיבלה משנה תוקף לנוכח האופן שבו תואר האירוע בכתב האישום שהוגש נגדו. לפי כתב האישום המתוקן, ליברמן היכה ילד כבן 12 בפניו, לאחר שהילד נפל וראשו נחבט בקיר. בהמשך, כך נטען, הוא גרר אותו בכוח לרכבו ואיים עליו כי יכה אותו שוב אם יחזור ליישוב נוקדים.
ליברמן נשאל על הפער בין התיאור המשפטי של האירוע לבין האופן שבו הוא מציג אותו כיום. “זה קצר תיאור דרמטי מדי”, השיב.
האירוע הוביל להליך משפטי שהסתיים בספטמבר 2001, אז הורשע ליברמן, שכיהן באותה תקופה כשר התשתיות, במסגרת עסקת טיעון. הוא הודה בכתב אישום מתוקן בעבירות של תקיפת קטין ואיומים. בית משפט השלום בירושלים גזר עליו קנס של 7,500 שקלים ופיצוי בסך 10,000 שקלים למשפחת הילד.
25 שנים לאחר ההרשעה, נשאל ליברמן אם היה פועל באותה דרך גם היום. תשובתו הייתה מפויסת יותר: “עברתי את הניתוח להארכת הפתיל הקצר. אני מניח שאולי קצת הייתי מתנהג אחרת”
אסנהיים מחר (חמישי) ב-21:15 ברשת 13
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
