יוסיין בולט, (כמעט) לפניך: חברת הרובוטיקה הסינית "יוניטרי" (Unitree) חשפה לאחרונה דגם רובוט דמוי אדם חדש בעל יכולות על-אנושיות, המכונה "סופרמן", שלטענתה מסוגל להביס במרוץ אפילו את האצן הגדול בהיסטוריה של האתלטיקה - לפחות בחלק מהמרחק.
הנתונים שהציגה החברה לכאורה נשמעים דמיוניים: ה"סופרמן" הרובוטי, שפותח תוך שלושה חודשים בלבד, מסוגל להגיע לדבריהם למהירות שיא של כ-45.5 קמ"ש (12.66 מטר לשנייה).
מדובר בנתון העוקף את שיא המהירות ההיסטורי של בולט (כ-44 קמ"ש), שנקבע במהלך ריצת ה-100 מטר המפורסמת שלו ב-2009 (שם קבע את שיא העולם 9.58 שניות) . בנוסף, המכונה מסוגלת לקפוץ לגובה אנכי (מהמקום כלפי מעלה) של כ-2 מטרים - נתון השובר בקלות את שיא העולם האנושי.
אלא שלצד הנתונים המרשימים, המציאות בשטח הוכיחה שהדרך להשתלטות רובוטית על מסלול האתלטיקה עוד ארוכה. בסרטון שרץ ברשתות החברתיות וגרף מאות אלפי צפיות, נראה הרובוט כשהוא רץ על המסלול במהירות מסחררת - אך מסוגל לנוע בקו ישר בלבד. בהיעדר מנגנון פנייה או בלימה מתאים, הריצה המרשימה הסתיימה בתוך שניות ספורות בהתרסקות מרהיבה לתוך ארון חשמל.
בין מופע מרהיב לסכנה בטיחותית
התקרית המביכה לא מנעה מ"יוניטרי" להמשיך לייצר כותרות. החברה תפסה את מרכז הבמה לקראת הנפקתה בבורסת "סטאר" בשנחאי, שם גייסה למעלה מ-904 מיליון דולר, והפכה לחברה הציבורית הראשונה בסין לרובוטים לשימוש רב-תכליתי.
החשיפה מגיעה בתזמון מדויק, בצמוד לפתיחה של תערוכת הרובוטים העולמית ומשחקי הרובוטים האנושיים (World Humanoid Robot Games). בשנה שעברה, קטפה החברה ארבע מדליות זהב בריצות ל-400, 1,500 מטרים, משוכות ושליחים.
עם זאת, לצד ההתלהבות מהביצועים הספורטיביים, מומחים רבים מביעים דאגה עמוקה מקצב הפיתוח המהיר הפוגע בבטיחות. זו אינה הפעם הראשונה שמוצרי החברה מסתבכים: בעבר תועד רובוט של החברה כשהוא בועט במפעיל שלו, ומקרה אחר שבו דמוי-אדם סטר לילד במהלך הופעת ריקוד.
"כאשר רובוט רוקד משתבש, זה בעיקר מביך. אבל תקלה ברובוט אבטחה, מערכת משלוחים, רכב אוטונומי, עוזר רפואי או מכונה תעשייתית עלולה לפצוע בני אדם, להסב נזק לרכוש או לגרום לשרשרת כשלים", אמר לניו יורק פוסט ד"ר רומן ימפולסקי, פרופסור למדעי המחשב מאוניברסיטת לואיוויל. כעת נותר לראות האם ה"סופרמן" מסין ילמד לפנות בזמן, או ששוב יחזור למעבדת התיקונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)