"עשית ילד? תהיה איתו": הסטנדאפיסט שהצית ויכוח ברשת

רועי צברי הסביר מדוע הוא מעדיף שלא לשלוח את בנו למסגרת בשנותיו הראשונות • "עד שהוא לא מדבר - לא צריך לשלוח אותו לאף מסגרת" • כשקרא להורים לעבוד פחות כדי להיות עם ילדיהם, ברשת כבר התעורר ויכוח: "זו פריבילגיה שהרבה לא יכולים להרשות לעצמם"

רועי צברי בפודקסט. צילום: אינסטגרם

הסטנדאפיסט רועי צברי התארח בפודקאסט של הסטנדאפיסטית מור חן וסיפר מדוע הוא מעדיף לגדל את ילדו בבית ולא לשלוח אותו למסגרת בשנים הראשונות לחייו. במהלך השיחה הציג צברי שתי סיבות מרכזיות להחלטה - החשש מהמתרחש במסגרות לגיל הרך והרצון להיות נוכח בעצמו בשנים שלדבריו הן הקריטיות ביותר להתפתחות הילד.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Mor Lev-Chen‎‏ (@‏‎morchen2‎‏)‎‏

"עד שהוא לא מדבר, לא צריך לשלוח אותו לאף מסגרת", אמר צברי, והסביר כי מבחינתו היכולת של הילד לספר להוריו מה עבר עליו היא תנאי משמעותי לשליחתו למסגרת. "אבא הרביצו לי, אבא נגעו בי, אבא עשו לי, אבא לא טעים לי, אבא לא כיף לי, אבא לא נעים לי", המחיש.

חן הסכימה עם החשש ואמרה כי הסיפורים על המתרחש במסגרות הופכים את הנושא ל"מפחיד" יותר ויותר. צברי הוסיף כי ריבוי המקרים הקשים שנחשפו בשנים האחרונות יצר, לדבריו, מציאות שבה גם אירועים חמורים עלולים להיתפס כמעט כעניין שבשגרה. "אה היא רק כפכפה, תודה לאל שהיא לא שרפה במגהץ", אמר בציניות.

בהמשך הציג צברי סיבה נוספת לבחירה להשאיר את הילד בבית. "עשית ילד מתוך סיבה, מתוך רצון, מתוך אהבה. עשית ילד, רצית את זה, נכון? אתה זורק אותו עכשיו לכל מיני מקומות למישהו אחר? תהיה איתו", אמר. חן השיבה: "בטח בשנים הראשונות", וצברי הוסיף כי אלה "השנים הכי קריטיות והכי חשובות".

לדבריו, הוא מודע לכך שהבחירה אינה מתאימה לכל משפחה ולכל הורה, בין היתר בשל אילוצי קריירה ופרנסה, אך תהה האם במקרים מסוימים העבודה בשעות נוספות כדי לממן מסגרת דווקא מחמיצה את המטרה. "הגן זה 5,000 שקל", אמר. "אתה עובד עוד מלא שעות נוספות בשביל הגן - תוריד את השעות האלה ותהיה עם הילד. תהיה איתו".

הדברים של צברי עוררו לא מעט תגובות, כשחלק מהגולשים התחברו לרצון לבלות יותר זמן עם הילדים, אך אחרים הסתייגו מהאמירה שלפיה אפשר פשוט לעבוד פחות ולהישאר איתם בבית. "מי שיכול להוריד שעות ולהיות יותר עם הילדים - מדהים, שיעשה את זה. אבל להגיד 'פשוט תעבדו פחות' כאילו זו אפשרות שעומדת בפני כל הורה, זה מאוד מנותק משוק העבודה שאנחנו חיים בו", כתבה נועה בר און.

אלונה כתבה: "אחלה, רק שזו פריבילגיה שהרבה הורים לא יכולים להרשות לעצמם", וליאור הוסיפה: "בתור אמא בחינוך ביתי צרם לי המשפט 'לזרוק את הילד'. אנחנו חיים במדינה כל כך קשה, אי אפשר שלא להתפרנס".

לצד הביקורת היו גם מי שתמכו בדבריו. "איזה אושר שהוא האבא של הילד שלי", כתבה בת זוגו של צברי, אלמוג שור. מגיבה נוספת כתבה: "אין פריבילגיה לאף אחד. להיות עם הילד זאת בחירה יומיומית. זה לשים את הילד ולהפשיר לאט לאט את הזוגיות, הקשרים החברתיים והקריירה. אבל - זה שווה כל רגע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר