לראשונה בישראל: מעקות חירום פריקים מיוחדים הותקנו היום בכביש 1. צילום: ערן בוקר, ג'יני סוכנות צילום

לקחי שריפות הענק: בכביש 1 הותקנו מעקות חירום שייפתחו בעת סכנה

לראשונה בישראל הותקנו מחסומים מתפרקים בגדר ההפרדה, שיאפשרו פתיחת נתיבי מילוט מהירים לנהגים והעברת כוחות הצלה במקרים דחופים • המהלך גובש בעקבות הכאוס שנוצר במהלך השריפות באזור ירושלים בשנה שעברה

לראשונה בישראל, הותקנו בכביש 1 מעקות בטיחות פריקים שניתן לפתוח בעת חירום, במטרה לאפשר לנהגים להימלט במהירות מאזורים מסוכנים ולהקל על תנועת כוחות ההצלה והביטחון.

מאמצי כיבוי האש בכביש 1 (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

ההחלטה התקבלה בעקבות הלקחים שהופקו משריפות הענק שפרצו באזור ירושלים ביום העצמאות אשתקד, אז נחסם כביש 1 ואלפי נהגים נלכדו ללא אפשרות לשנות את כיוון נסיעתם. רבים מהם נאלצו לנטוש את רכביהם ולהימלט רגלית מהאש, בזמן שכוחות החירום התקשו להגיע לזירות השונות.

המהלך גובש במסגרת צוות משותף לנתיבי ישראל, אגף התנועה במשטרת ישראל וכבאות והצלה. במסגרת הפרויקט הותקנו שני פתחי חירום ראשונים בגדר ההפרדה בכביש 1, כאשר כל אחד מהם מאפשר פתיחה של מקטע באורך 40 מטרים. ניתן להפעיל את המערכת באמצעות פתיחת המקטע לרוחב הכביש או בהסטתו הצידה.

בשבוע שעבר הושלמה ההתקנה, והיום (רביעי) קיימה נתיבי ישראל הדגמה מבצעית ראשונה של המערכת בפני משטרת ישראל וכוחות כבאות והצלה, במסגרתה תורגלו פתיחה וסגירה של המעקות בתנאי שטח.

"ההחלטה התקבלה בעקבות הלקחים שהופקו משריפות הענק שפרצו באזור ירושלים", צילום: ערן בוקר, ג'יני סוכנות צילום

לפי נתיבי ישראל, המערכת תאפשר פתיחה מהירה של גדר ההפרדה בעת שריפות, אירועים ביטחוניים, תאונות קשות או חסימות ציר, ותספק נתיבי מילוט לנהגים לצד קיצור זמני ההגעה של כוחות ההצלה לזירת האירוע.

במסגרת עבודת מטה של אגף התנועה סומנו 49 נקודות פוטנציאליות ברחבי הארץ להקמת מעברי חירום דומים, מהן חמש שהוגדרו בעדיפות ראשונה. הפרויקט צפוי להתרחב בהמשך השנה למוקדים נוספים.

מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, אמר כי "המעקות הפריקים הם פתרון בטיחותי ומתקדם שיאפשר לכוחות ההצלה והביטחון להגיע במהירות רבה יותר לזירות אירוע ולהציל חיים". ראש אגף התנועה במשטרה, ניצב חיים שמואלי, הוסיף כי השריפות באזור ירושלים המחישו את הצורך בפתרונות שיאפשרו תנועה בטוחה של אזרחים לצד נגישות מיטבית לכוחות החירום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...