תחבורה ציבורית. צילום: יהושע יוסף

המחירים לא יעלו: הושגה הסכמה להקפאת תעריפי התחבורה הציבורית

רגב והאוצר סיכמו: לא תהיה התייקרות לפחות עד סוף השנה • השרה תפעל לבטל את מנגנון ההתייקרות האוטומטי

שרת התחבורה מירי רגב סיכמה הערב (שלישי) עם האוצר כי לא תהיה העלאת מחירים נוספת של התחבורה הציבורית וזאת לפחות עד לסוף השנה. רגב אמרה ל"היום" שכפי שאותר מקור תקציבי שהביא לביטול 3 העלאות מחירים שהיו צריכות להתבצע, כך יאותר מקור תקציבי נוסף כדי שבחודש יוני לא תהיה העלאת מחירים. רגב אמרה עוד כי תפעל לבטל את מנגנון העלאת המחירים האוטומטי של מחירי התחבורה הציבורית בהמשך.

במשרד התחבורה אמרו ל"היום" שהמהלך שהובילו השרה עם משרד האוצר הוא חלק מהמאבק ביוקר המחיה. "הגודש בכבישים עולה למשק 25 מיליארד שקל בשנה ולכן משרד התחבורה רואה חשיבות עליונה לעודד נסיעה בתחבורה ציבורית ולכן פועל המשרד כל העת להוזיל את עלויות הנסיעה, בין היתר באמצעות רפורמת צדק תחבורתי שמזכה את מרבית הישראלים בהנחות שנעות בין 33% ל-50% ועד לכדי נסיעה חינם". אמרו במשרד התחבורה.

כאן המקום לציין כי נושא ביטול העלאות המחירים של התחבורה הציבורית הוא נושא שנוי במחלוקת שכן המקורות התקציביים שמימנו עד כה את ביטול העלאות האלה היו "על חשבון" שיפור השירות וכאן הכלכלנים טוענים כי שירות טוב יותר ואיכותי יותר הוא גורם מרכזי שמניע אנשים לעזוב את הרכב הפרטי לטובת התחבורה הציבורית בעוד משרד התחבורה טוען כי נושא המחיר הוא הנושא המרכזי שגורם לאנשים לעבור לתחבורה הציבורית.

כך או אחרת, ההחלטה שנפלה כרגע והיא בהסכמת משרד האוצר מדברת על ביטול העלאות המחירים עד לסוף השנה כשהמקור התקציבי לכל הטוב הזה טרם אותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...