"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כשבועיים לאחר החזרה לפעילות מלאה - האם רכבת ישראל הצליחה להתאושש?

מספר הנוסעים היומי לא גדל ברכבת • נוסעים רבים עדיין מתלוננים על לא מעט עצירות בלתי מתוכננות ועיכובים ברכבת, לצד עמדות תיקוף כרטיסים שעודן מושבתות

,עודכן
0השמעה
עומס רב בתחנת הרכבת. צילום: יהושע יוסף

כשבועיים לאחר שחזרה לפעילות מלאה, בחלוףהכאוס התחבורתי שנרשם ברכבת, בשל פגיעה בתשתית החשמול - נראה כי הנוסעים חזרו למלא את הקרונות, ועימם גם הצפיפות. רכבת ישראל מדווחת כי ביום שני ושלישי בשבוע שעבר היו כ-265 אלף נוסעים ביום סך הכל.

בראשון שעבר, יום שידוע כעמוס במיוחד, היו כ-281 אלף נוסעים ברכבת - נתונים הדומים לאלה שדווחו בדוח הכספי האחרון של החציון הראשון ברכבת.

עומס בתחנת הרכבת,צילום: יהושע יוסף

למעשה, ממוצע הנסיעות היומי הכללי ברבעון השלישי של 2024, עמד על כ-265 אלף נסיעות ביממה - ביחס ל-285 אלף נסיעות ברבעון המקביל בשנה שקדמה לה. במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2024, עמד מספר הנסיעות על 49.4 מיליון, בהשוואה ל- 52.6 מיליון נסיעות בתקופה המקבילה בשנה שלפני כן.

לעומת זאת, בשבוע שבו נרשם הכאוס התחבורתי לקראת סוף חודש אוגוסט - כמות הנוסעים ירדה משמעותית, ונעה בין 250 אלף ל-165 אלף איש ביום.

רכבת ישראל,צילום: יהושע יוסף

מה בכל זאת השתנה?

חשוב לציין כי בשבועיים האחרונים בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה, מספר הנוסעים היומי לא גדל ברכבת - ולכן הכנסות הרכבת בהקשר זה בהכרח נפגעו ברבעון השלישי, בשל צמצום בכמות הנוסעים - לצד הנזק ועלות התיקונים הצפויה.

במקביל, נוסעים רבים עדיין מתלוננים על לא מעט עצירות בלתי מתוכננות ועיכובים ברכבת, לצד עמדות תיקוף כרטיסים שעודן מושבתות - או פועלות בצורה חלקית בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר