במרכז הניסויים הלאומי לתחבורה חכמה באשדוד, הוצג אתמול (שלישי) לראשונה בישראל פיתוח חדשני, של מעבר חצייה חכם שכבר נמצא בשימוש בצפון הארץ, במסגרת פיילוט ראשוני.
מעבר החצייה החכם, של חברת SAVE ME שהוצג באירוע AI ON TRACK IN THE CITY מבוסס על מערכת ניטור והתרעה מתקדמת להגברת הבטיחות במעברי חצייה, המזהה את החוצים ומסמנת לנהגים המתקרבים לעצור באמצעות אור אדום.
בחודש אפריל האחרון, השיקו משרד התחבורה וחברת נתיבי איילון, בשיתוף מועצת קצרין, פיילוט שיימשך עד אפריל 2026, במסגרתו הותקנה המערכת על מעבר חצייה מרכזי בסמוך לקניון "לב קצרין" בעיר.
הרעיון הוצג ונחשף אמש על ידי חברת נתיבי איילון, המשמשת כזרוע הטכנולוגית של משרד התחבורה, במסגרת תערוכה שבה הוצגו יכולות וטכנולוגיות חדשות של חברות אוטו-טק נוספות בישראל.
בנוסף למעבר החצייה החכם שמתריע בפני משתמשי הדרך באמצעות פנסים, התראה קולית והתראות דיגיטליות, החברות הציגו פיתוחים טכנולוגיים שכללו הדגמות חיות מול הקהל, בהן פתרונות לזיהוי מוקדם של כלי רכב החורגים בגובה, מערכות למניעת התנגשות בין רכבים, הולכי רגל ורוכבי אופניים גם ללא קו ראייה ישיר, ועד כלים מתקדמים לאיתור פגמים בתשתיות באמצעות רחפנים בזמן אמת. כמו כן הוצגו פתרונות של ריהוט עירוני חכם המעביר מידע מהרשויות, כגון פחי אשפה המתריעים כשהם מלאים; וכן תחנות אוטובוס חכמות ושורת פיתוחים נוספים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
