ניסיון פיגוע בבת ים בפברואר השנה (ארכיון). צילום: יוסי זליגר

בדרך לשביתת ענק? נהגי האוטבוסים מאיימים: "הופקרנו, נחסום את המדינה"

שכר הנהגים נפגע משמעותית נוכח ירידה בהיקף הפעלת התחבורה הציבורית במהלך מבצע "עם כלביא" • השביתה צפויה להתחיל ב-22.7.2025 ב-6 חברות אוטובוסים שונות • יו"ר ההסתדרות הלאומי: "התחבורה הציבורית לא פחות חיונית מהחזית"

ההסתדרות הלאומית הכריזה על סכסוך עבודה בתחבורה הציבורית לאחר שהנהגים, ששכרם שעתי, לא קיבלו פיצוי על הפגיעה החריפה בשכרם במהלך המלחמה. שכרם של הנהגים נפגע עקב הירידה החדה בפעילות התחבורה הציבורית בזמן מבצע "עם כלביא", בשל הנחיות פיקוד העורף.

במהלך המלחמה מול איראן ירד היקף העבודה בתחבורה הציבורית באופן דרמטי ועמד על 15-35 אחוזים ביחס להיקף העבודה בשגרה. עקב ירידה זאת, ירד כאמור גם שכרם של הנהגים, אשר לפי מודל החל"ת של המוסד לביטוח לאומי – גם אינם זכאים לפיצוי על השבתת עבודתם.

אף שהיקף העבודה ירד, הנהגים חויבו להמשיך להפעיל קווי תחבורה ציבורית גם בצל מתקפת טילים מתמשכת לעבר ישראל, כשהם מסייעים בחילוץ ופינוי אזרחים.

"הפקיר את נהגי התחבורה הציבורית בזמן שהם סיכנו את חייהם". סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

סכסוך העבודה כולל בשלב הראשון מעל 5,500 נהגים מחברות התחבורה קווים, אקסטרה תחבורה, בית שמש אקספרס, דן באר שבע תחבורה, אלקטרה אפיקים ותנופה תחבורה.

בהודעה על סכסוך העבודה קובלים בהסתדרות הלאומית, המייצגת את ארגון נהגי התחבורה הציבורית, על אי תשלום שכר עבודה וזכויות סוציאליות בזמן המלחמה, וכן על התעלמות משרד האוצר מפניות ארגון העובדים באשר לדרישה להסדרת תשלום לאלתר. בהתאם למועד ההודעה ולפי לשון החוק, שביתת הנהגים לא תחל לפני ה-22.7.2025.

בארגון נהגי התחבורה הציבורית של ההסתדרות הלאומית מפנים אצבע מאשימה לשר האוצר: ״שר האוצר של עובדי המדינה שכח מי האנשים שמניעים את השוק, נחסום את המדינה. לא ימשיכו לדרוס את הזכויות של העובדים במשק. סמוטריץ' הפקיר את נהגי התחבורה הציבורית בזמן שהם סיכנו את חייהם ועבדו תחת טילים עבור הציבור".

"התחבורה הציבורית לא פחות חיונית מהחזית". שמחי, צילום: יוסי זמיר

יו"ר ההסתדרות הלאומית, יואב שמחי, תקף בחריפות את שר האוצר: "המציאות בה חיילים בשטח יודעים שנהגי התחבורה הציבורית ממשיכים להסיע את הציבור, בזמן שהמדינה מפקירה את שכרם, היא בלתי נסבלת. שר האוצר הפנה את הגב לגיבורים של העורף. לא ניתן לשתוק על כך. התחבורה הציבורית לא פחות חיונית מהחזית ומגיעה לה אותה הערכה, גם בתלוש המשכורת."

ההסתדרות הלאומית הודיעה כי אם לא יימצא פתרון מיידי שיבטיח את מלוא שכרם של הנהגים, תושבת התחבורה הציבורית בהדרגה, בכל החברות הגדולות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...