"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הנתונים לא משקרים: למה כדאי שיותר נשים יחזיקו בהגה על הכביש​​​​​​​​​​​​​​​​
בזמן שנשים מחזיקות כמעט במחצית מרישיונות הנהיגה בישראל, הן אחראיות רק ל-14 אחוזים מתאונות הדרכים הקטלניות • מנכ"ל עמותת "אור ירוק": "זמן מצוין להזכיר כי מעט מדי נשים נמצאות בתחום התחבורה ושילוב שלהן יכול להוביל לתוצאות חיוביות"
נהיגה ברכב. אוטו. אילוסטרציה. צילום: ללא

הנתונים לא משקרים: למה כדאי שיותר נשים יחזיקו בהגה על הכביש​​​​​​​​​​​​​​​​

בזמן שנשים מחזיקות כמעט במחצית מרישיונות הנהיגה בישראל, הן אחראיות רק ל-14 אחוזים מתאונות הדרכים הקטלניות • מנכ"ל עמותת "אור ירוק": "זמן מצוין להזכיר כי מעט מדי נשים נמצאות בתחום התחבורה ושילוב שלהן יכול להוביל לתוצאות חיוביות"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הנתונים מדברים בעצמם:תשכחו מכל מה שסיפרו לכם על "נהגות נשים". בזמן שנשים מחזיקות כמעט במחצית מרישיונות הנהיגה בישראל, הן אחראיות רק ל-14 אחוזים מתאונות הדרכים הקטלניות. האם הגיע הזמן לשנות את השיח על נשים בכביש ולעודד יותר נשים להשתלב בתחום התחבורה המקצועית?

לקראת יום האישה הבינלאומי שיחול ב-8 במרץ, עמותת "אור ירוק" מפרסמת נתונים מפתיעים הסותרים את הסטיגמה הרווחת כלפי נשים נהגות. הנתונים מוכיחים כי נשים הן נהגות בטוחות באופן משמעותי מגברים.​​​​​​​​​​​​​​​​

נתונים מפתיעים סותרים את הסטיגמה הרווחת כלפי נשים נהגות,צילום: נעם ריבקין פנטון

מניתוח נתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2024, מתוך 744 נהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים קטלניות, רק 104 היו נשים - המהוות 14% בלבד. זאת למרות שנשים מחזיקות בכ-45% מרישיונות הנהיגה בישראל.

הפער המשמעותי בין שיעור בעלות הרישיון לבין המעורבות בתאונות קטלניות מדגיש את הבטיחות היחסית של נהגות. נכון להיום, 2.3 מיליון נשים מחזיקות ברישיון נהיגה מתוך 5.1 מיליון מורשים לנהוג בישראל, כאשר שיעור זה במגמת עלייה מתמדת.

נשים מחזיקות בכ-45% מרישיונות הנהיגה בישראל (למצולמים אין קשר לידיעה),צילום: יהושע יוסף

הנתונים מראים כי תופעה זו אינה מוגבלת רק לתאונות קטלניות. בשנת 2024, מתוך 14,581 נהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים, רק 3,448 היו נשים - 24% מהסך הכולל.

גם בתאונות קשות וקלות הדפוס נשמר: נשים היוו 17% מהמעורבים בתאונות קשות ו-27% מהמעורבים בתאונות קלות.

הפער בתחום הנהיגה המקצועית

באוכלוסייה היהודית, 46.2% מהמורשים לנהוג הן נשים, בעוד שבאוכלוסייה הערבית השיעור עומד על 41.3%. עם זאת, שיעור הנשים הערביות בעלות רישיון נהיגה נמצא במגמת עלייה מתמדת - מ-35.4% בשנת 2013.

קיים פער משמעותי בתחום הנהיגה המקצועית: נשים מהוות רק 10.7% מבעלי רישיונות לאופנוע, 2.2% מהמורשים לנהוג במונית, 2.2% מהמורשים לנהוג ברכב משא, ו-1.8% בלבד מהמורשים לנהוג באוטובוס.

תחביב גברי? נשים מהוות רק 10.7% מבעלי רישיונות לאופנוע,צילום: ללא

בשנת 2023, נשים נפגעו פחות מגברים כנהגות כלי רכב (32.6% מנהגי כלי הרכב שנפגעו), אך נפגעו יותר כנוסעות ברכב (53.6% מהנוסעים שנפגעו) וכהולכות רגל (52% מהולכי הרגל שנפגעו). הנתונים מישראל תואמים למגמה עולמית. דו"ח שפורסם באירופה מצביע על כך שגברים בגילאי 15-30 מעורבים בתאונות קטלניות פי ארבעה יותר מנשים.

מחקרים מצביעים על מספר גורמים לפער: גברים נוהגים יותר שעות, מחזיקים יותר ברישיונות לכלי רכב בעלי סיכון גבוה כמו אופנועים ורכב כבד, ונוטים להעריך את הסיכון בנהיגה כנמוך יותר. כמו כן, גברים נוטים לנהיגה אגרסיבית יותר ומוכנים לקחת יותר סיכונים בכביש.

הסטיגמות על נהיגת נשים

למרות הנתונים המרשימים, סטיגמות לגבי נהיגת נשים עדיין רווחות. מחקר מאוניברסיטת פדובה באיטליה מצא כי תפיסות שליליות כלפי נהגות מבוססות על תפקידים מגדריים מושרשים, לפיהם נהיגה נתפסת כ"משימה גברית".

הסטיגמה אף משפיעה על תפיסת הנשים את עצמן - נשים נוטות להעריך את יכולות הנהיגה שלהן הערכת חסר ולחוש חוסר ביטחון, למרות שהנתונים מראים בבירור כי הן נהגות בטוחות יותר.

"הנתונים מלמדים כי נשים נוהגות באופן רגוע ובטוח יותר. נשים נוהגות באופן מתון יותר בכביש, פחות בבריונות ומבצעות פחות עבירות תנועה. לכן עידוד העסקת נשים כנהגות מקצועיות יכול לתרום לצמצום תאונות הדרכים", אומר עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק. "במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים יכולים לעודד נשים לנהוג באוטובוסים, מוניות ומשאיות כמקצוע לחיים. יום האישה בין לאומי הוא זמן מצוין להזכיר כי מעט מדי נשים נמצאות בתחום התחבורה ושילוב שלהן יכול להוביל לתוצאות חיוביות"​​​​​​​​​​​​​.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו