תיעוד מזירת הפיגוע בהר הבית ב-2017 | צילום: .

הח"כ לשעבר ששכל את בנו בהר הבית תוקף את ח"כ עודה: "דבריו לא ישנו כלום ביחס הדרוזים למדינה"

שכיב שנאן, שבנו נהרג בפיגוע בהר הבית ב-2017, יצא נגד אמירתו של יו"ר הרשימה המשותפת, שקרא לשוטרים ממוצא ערבים "להניח את הנשק" • "נמשיך לשמור על היחסים עם המדינה, זו קללה שהוא הביא על עצמו"

שכיב שנאן, חבר הכנסת לשעבר ששכל את בנו בפיגוע בהר הבית בשנת 2017, יצא היום (שני) נגד דבריו של ח"כ איימן עודה (הרשימה המשותפת), שקרא לשוטרים ממוצא ערבי "להניח את הנשק".

"צר לי על אמירה כזו וצר לי לאכזב אותו שהאמירה שלו לא תשנה כלום ביחס שלנו למדינה", אמר שנאן, שמוצאו דרוזי. "אני שירתי בצבא, ילדיי שירתו בצבא, הבן שלי שנפל כשהגן על המדינה שירת בצבא, ונכדיי ישרתו בצבא. האמירה של ח"כ עודה לא תשנה כלום, אנחנו נמשיך לשרת וגם נמשיך לשמור על היחסים שקיימים עם המדינה".

עוד אמר שנאן: "אחד כמו עודה לא ישפיע עלינו עם האמירות שלו. אני רוצה לומר לו שזו לא מעידה, לא פליטת פה, אלא קללה שהבאת על עצמך".

כזכור, עודה, יו"ר הרשימה המשותפת, פרסם אתמול בעמוד הפייסבוק שלו סרטון בערבית שבו אמר "זהו שפל שצעיר או משפחתו יהיה מקובל עליהם שאחד מבנינו יצטרף לכוחות הביטחון. העמדה ההיסטורית שלנו היא שנהיה עם בני עמנו בשביל לגמור את הכיבוש הרצחן על מנת שתוקם מדינת פלשתין ויהיו דגלי פלשתין על חומות ירושלים. אסור לכל צעיר להצטרף לכוחות הכיבוש, ההשפלה והשנאה. אני קורא לצעירים שכבר הצטרפו, תזרקו להם (לישראלים) את הנשק בפרצוף ותגידו להם 'המקום שלנו לא אתכם, לא נהיה חלק מעוול ופשע'".

דבריו של ח"כ עודה עוררו סערה גדולה, כשאפילו ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס לסוגיה: "גאה בחיילים הערבים בצה"ל, בשוטרים הערבים במשטרת ישראל ובכל אנשי כוחות הביטחון, מכל הדתות והמגזרים, ששומרים עלינו בימים אלה".

גורם בכיר במשטרה יצא נגד דברי יו"ר הרשימה המשותפת: "אנחנו עושים הכל כדי לשמור על שקט בירושלים, והוא מגיע כדי להצית את אדי הדלק שנמצאים באוויר. מצד אחד הוא קורא למיגור הפשע, ומצד שני הוא קורא לשוטרים המוסלמים לזרוק את נשקם. הצביעות של עודה פוגעת באזרחי ישראל הערבים ולא באף אחד אחר".

ח"כ לשעבר שכיב שנאן, ב-2017,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...