"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בימין תקפו את בג"ץ: "ההחלטה על פרופ' גולדרייך - חוליה בשרשרת החרפה"
כמה חברי כנסת בליכוד תקפו את החלטת השופטים, שהפכו את החלטת שרת החינוך והעניקו את פרס ישראל לפרופ' גולדרייך, שתמך לכאורה בתנועת החרם BDS • חבר הכנסת יריב לוין: "אין מדינה בעולם שהייתה מעניקה את הפרס החשוב ביותר שלה לאדם שקורא להחרים אותה"
פרופ' עודד גולדרייך| צילום: דנה רון / ויקיפדיה

בימין תקפו את בג"ץ: "ההחלטה על פרופ' גולדרייך - חוליה בשרשרת החרפה"

כמה חברי כנסת בליכוד תקפו את החלטת השופטים, שהפכו את החלטת שרת החינוך והעניקו את פרס ישראל לפרופ' גולדרייך, שתמך לכאורה בתנועת החרם BDS • חבר הכנסת יריב לוין: "אין מדינה בעולם שהייתה מעניקה את הפרס החשוב ביותר שלה לאדם שקורא להחרים אותה"

0השמעה

לאחר שבג"ץ הורה היום (שלישי) לשרת החינוך יפעת שאשא ביטוןלהעניק לפרופ' עודד גולדרייך את פרס ישראל בתחום חקר המתמטיקה ומדעי המחשב, חברי כנסת מהליכוד תקפו את ההחלטה בעקבות עמדותיו הפוליטיות.

השופטת וילנר, אשר כתבה את פסק הדין המרכזי, קיבלה את עמדת היועץ המשפטי לממשלה וקבעה כי לא היה מקום להתערב בהחלטת הוועדה המקצועית להעניק לפרופ' גולדרייך את הפרס. השופט סולברג, בדעת מיעוט, סבר כי אין עילה משפטית להתערבות בהחלטת שרת החינוך.

זמן קצר לאחר מכן, חבר הכנסת מהליכוד, אופיר כץ, אמר: "כמה חבל שדחיתם את הצעת החוק שלי למניעת הענקת פרס למי שקורא לחרם על מדינת ישראל. לא רציתם להכעיס את מרצ? עכשיו תתמודדו. אם המילים שלך הן לא רק לציוץ, אני מעלה את החוק להצבעה בתחילת המושב. מצפה לתמיכה".

יריב לוין // צילום ארכיון: דודי ועקנין,

יו"ר סיעת הליכוד ומרכז האופוזיציה, ח"כ יריב לוין, בתגובה על החלטת בג"צ בעניין פרופ' גולדרייך: "אין מדינה בעולם שהייתה מעניקה את הפרס החשוב ביותר שלה לאדם שקורא להחרים אותה. אין בית משפט בעולם שהיה לוקח לידיו בניגוד לכל דין את הסמכויות של שרת החינוך, ומקבל החלטה כזו במקומה. הפסיקה המופקרת של בג"ץ תוך רמיסת כל כללי שלטון החוק והמינהל התקין, ותוך מתן פרס ועידוד לאנשי ה-BDS ולתומכיהם, היא עוד חוליה בשרשרת החרפה של מערכת משפט שאיבדה כל כיוון.

"לא מפתיע לגלות ששר המשפטים סער וחברי ממשלת השמאל ממשיכים לזרות חול בעיני הציבור עם כביכול רפורמות חסרות משמעות, ופועלים יד ביד עם נשיאת בית המשפט העליון כדי להנציח את שלטון השופטים האנטי-דמוקרטי".

מוקדם יותר, שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון אמרה על ההחלטה: "בג"צ יכל להכריע כשהנושא הגיע לפתחו, אך מרגע שבחר להעביר את ההכרעה אליי היה נכון שיכבד אותה. אדם שקורא לחרם על מוסד אקדמי ישראלי לא ראוי לפרס ממלכתי ממדינת ישראל, יהיו הישגיו אשר יהיו ויהיו דעותיו הפוליטיות אשר יהיו. צר לי על החלטת בג"צ, אך אכבד אותה".

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ': "אני קורא לשרת החינוך שאשא ביטון לסרב להעניק לגולדרייך את הפרס בעצמה. שתשלח אותו באמצעות שליח ללשכתה של הנשיאה חיות, ושהיא תתכבד לתת לו אותו. כך ילך הזרזיר אצל העורב, ויידע העם בישראל שלא הוא אלא קומץ יהירים ונאורים בעיני עצמם העניקו את הפרס למי שאינו ראוי לו".

אני קורא לשרת החינוך@sbyifatלסרב להעניק לגולדרייך את הפרס בעצמה. שתשלח אותו באמצעות שליח ללשכתה של הנשיאה חיות ושהיא תתכבד לתת לו אותו. כך ילך הזרזיר אצל העורב ויידע העם בישראל שלא הוא אלא קומץ יהירים ונאורים בעיניי עצמם העניקו את הפרס למי שאינו ראוי לו.

— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm)March 29, 2022

מנגד, יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה, אמר: "מברך על ההחלטה להעניק את פרס ישראל לפרופ' גולדרייך על הישגיו המדעיים. התנגדות לכיבוש היא עמדה לגיטימית וצודקת. טוב שבג"צ לא נכנע לניסיונות השתקה החשוכים של שאשא ביטון וגלנט".

מברך על ההחלטה להעניק את פרס ישראל לפרופ׳ גולדרייך על הישיגיו המדעיים.
התנגדות לכיבוש היא עמדה לגיטימית וצודקת. טוב שבג״צ לא נכנע לנסיונות השתקה החשוכים של שאשא-ביטון וגלנט.

— Ayman Odeh (@AyOdeh)March 29, 2022

אלון שוורצר, ראש אגף מחקר ומדיניות בתנועת "אם תרצו" אשר הובילה את המאבק הציבורי נגד הענקת פרס ישראל לתומך החרם פרופ' גולדרייך אמר: "יום שחור לציונות ויום שחור לבית המשפט העליון. אי אפשר לנצח במאבק נגד תנועת ה-bds, כאשר בתוך מדינת ישראל שופטי בג"ץ נותנים רוח גבית למחרימי ישראל. אחר כך הם עוד מתפלאים על אובדן האמון הציבורי. אם פרס ישראל מגיע למי שמחרים את ישראל, עדיף כבר לבטל אותו''.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו