בגוש השינוי חוששים מהחלטת עבאס להשהות את המו"מ הפוליטי
ההודעה על השהיית המגעים תפסה את חברי גוש השינוי לא מוכנים • "היינו בדרך לחתימות ולסגירת קצוות, עכשיו המצב לא ברור"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
בשל המצב הביטחוני, יו"ר רע"מ מנסור עבאס החליט היום (שני) להשהות את המגעים עם כל הצדדים הפוליטיים עד להרגעת הרוחות.
ההודעה הדרמטית תפסה את חברי גוש השינוי לא מוכנים. הקמת ממשלת בנט-לפיד תלויה בחברי רע"מ, והעובדה שבמפלגה הכריזו על הקפאת המגעים לזמן לא ידוע גורמת לגורמים בראשי הגוש לחשש.
אחד מהם אמר ל"ישראל היום": "היינו בדרך לחתימות ולסגירת קצוות. עכשיו המצב לא ברור. עוד לא מבינים מה זה בדיוק אומר, האם הכל מבוטל? האם אין מה לדבר איתו? אם הכל יירגע מחר או מחרתיים יחזור למשא ומתן? בכל מקרה אם רע"מ מחוץ למשחק זה משמעותי מאד ומעמיד את הקמת הממשלה בסכנה ממשית".
גורם בכיר ברשימה המשותפת אמר ל"ישראל היום": ״נוכח הגיבוי של בנט לפיד סער לתקיפות חיל האוויר בעזה ופגיעות באזרחים לא מעורבים, בהם ילדים, וכן הדרישה של סער ובנט למבצע נרחב בעזה מעמידים בספק את המשך המגעים לתמיכה בקואליציית השינוי. לא נתמוך בממשלה שבנט יעמוד בראשה״.
מוקדם יותר, בוטלה פגישה של ח"כ עבאס עםיושבי הראש של ימינה ויש עתיד נפתלי בנט ויאיר לפיד(בהתאמה). לטענת יו"ר רע"מ, הפגישה בוטלה על ידו כיוון שהמצב לא התאים כרגע למו"מ. עם זאת, בימינה הכחישו וטענו שהביטול היה מתואם בין הצדדים.
בתוך כך, עוד לפני ההסלמה הביטחונית שכללה שיגורי טילים לירושלים והדרום ותקיפות צה"ל בעזה, עבאס נועד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. יחד עם זאת, בסביבתו של עבאס הדגישו כי ביטול הפגישה עם בנט ולפיד נבע מהעימותים והאירועים בירושלים, ולא עקב הפגישה עם ראש הממשלה.
גורם בכיר ברע"מ אישר רק אתמול כי הושגה התקדמות משמעותית בפגיש אתמול בין עבאס ובנט. היום צפויה להיערך פגישה משולשת של עבאס, לפיד ובנט. לטענת גורמים המעורבים במו"מ, עבאס יצביע בעד ממשלת בנט־לפיד.
ברע"מ מדגישים כי הדרישות מבנט שיועברו גם ללפיד הן למעשה אותה רשימה שהוגשה מטעם המפלגה לנתניהו. בתנועה טוענים כי רע"מ תקבל, בין היתר, את ראשות הוועדה למלחמה בפשיעה הערבית, ראשות ועדה נוספת וסגן יו"ר הכנסת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו