שר החוץ יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ הודיעו ביום שישי כי הממשלה תאשר, בישיבתה היום, הקמת ועדת חקירה ממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט. אלא שנכון לשעות הלילה אמש, נראה כי הקמת הוועדה לא תעלה להצבעה בישיבת הממשלה. הנימוק: "עניין טכני משפטי".
גורם במערכת הפוליטית אומר כי ראש הממשלה נפתלי בנט היה בין הדוחפים להחלטה על הקמת הוועדה. לדבריו, בעצם הקמת הוועדה, מעוניינים בנט ולפיד לאותת לנתניהו שעסקת טיעון במשפטו לא תסלול את דרכו בחזרה למערכת הפוליטית, שכן, גם אם יסיים עם המשפט, תמתין לו חקירת עומק בסוגיית הצוללות.
בסביבת ראש הממשלה אומרים כי עדיין לא החליט כיצד להצביע. לדבריהם, כרגע ההחלטה בממשלה מתעכבת כדי לא להפריע לעסקת הצוללות שאמורה להיחתם עם גרמניה בימים אלה.
לפיד: "הבטחנו, קיימנו"
כאמור, על אף ההודעה הרשמית כי הממשלה תאשר את הקמת הוועדה, עדיין לא ברור אם הדבר יקרה. אחת הסיבות לעיכוב היא דרישת החוק מהממשלה לפרסם את תוכן החלטותיה 48 שעות לפני ישיבתה השבועית - צעד שלא נעשה.
שר הביטחון גנץ אמר בהודעה רשמית, שפורסמה ביום שישי, כי "הקמת ועדת החקירה היא מהלך הכרחי לשמירה על ביטחון ישראל. מדובר בצורך לאומי, ואני מודה לראש הממשלה, לשר החוץ, לשר המשפטים ולכלל הגורמים שתומכים בהעלאת הצעת ההחלטה".
שר החוץ לפיד הוסיף בהודעה המשותפת כי "הבטחנו לציבור הישראלי שלא נוותר על חקירת הפרשה - וקיימנו. פרשת הצוללות וכלי השיט היא פרשת השחיתות הביטחונית החמורה בתולדות ישראל, ונדרש להפוך כל אבן כדי להגיע לחקר האמת. זו המחויבות שלנו כלפי חיילי צה"ל, כלפי אזרחי ישראל".
"הסטת תשומת הלב"
בליכוד תקפו את ההחלטה, ואמרו כי "בשעה שהממשלה הזאת מורידה את המדינה למצולות, היא מנסה להסיט את תשומת הלב של הציבור במיחזור של עוד חקירת סרק. הציבור רואה את הכישלון, והממשלה הזאת תוחלף במהירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו