היום בירושלים: ועידת ז'בוטינסקי לציונות

מטרת הוועידה: "לפתוח צוהר למשנתו של מייסד התנועה" • בין המשתתפים: הנשיא הרצוג ויו"ר האופוזיציה נתניהו • הוועידה תועבר בשידור באתר וביישומון

ז'בוטינסקי, צילום: ללא קרדיט

ההנהגה העולמית של תנועת בית"ר ועיתון "ישראל היום" יקיימו מחר (ראשון) את ועידת ז'בוטינסקי לציונות, במלון VERT שבירושלים, שתעסוק בנושאים ברוחו של זאב ז'בוטינסקי, מייסד תנועת בית"ר העולמית.

את האירוע יכבדו בנוכחותם נשיא המדינה, יצחק הרצוג; רה"מ לשעבר, בנימין נתניהו; עורך "ישראל היום", בועז ביסמוט; ראש ההסתדרות הציונית העולמית ויו"ר הסוכנות היהודית, יעקב חגואל; שגריר ישראל באו"ם לשעבר, דני דנון; ראש עיריית ירושלים, משה ליאון; ראש עיריית לוד, יאיר רביבו; וראשי רשויות מקומיות נוספות.

במהלך הוועידה יוענק פרס ז'בוטינסקי למור ג'נשווילי, תושב עכו שנפצע קשה במהומות שהתחוללו על ידי ערביי העיר במקביל למבצע שומר החומות בעזה. יו"ר האופוזיציה נתניהו יחתום בנאומו את הוועידה.

הנשיא הרצוג, צילום: אי.אף.פי
בנימין נתניהו,

יגאל ברנד, מנכ"ל בית"ר העולמית, אמר לקראת הוועידה כי "מחובתנו, כתנועה ערכית הפועלת ביום־יום ברוח ז'בוטינסקי, לפתוח צוהר לציבור למשנתו של מייסד בית"ר, אשר אינה רק תיאוריה, אלא כלים מעשיים לניהול החברה הישראלית. במסגרת הוועידה, נבקש לגעת בחיזוק ירושלים דרך יזמות בועטת, וכן בניהול תגובה לאומית עיקשת מול אנרכיה מקומית או כללית מצד מיעוט בחברה הישראלית".

תנועת בית"ר, "ברית הנוער העברי על שם יוסף טרומפלדור", הוקמה בשנת 1923 על ידי זאב ז'בוטינסקי, בריגה, בירת לטביה. בוועידה הראשונה של התנועה, שנערכה ב־1931 בעיר דנציג, מונה ז'בוטיסנקי לראש בית"ר לכל ימי חייו, ולמעשה הוא נחשב כך עד היום.

"תפקידה של בית"ר הוא פשוט בתכלית", כתב ז'בוטינסקי, "ואף על פי כן, קשה מאוד ליצור את אותו הטיפוס היהודי שהעם זקוק לו כדי להקים את מדינת היהודים במהירות גדולה יותר ובאופן מושלם יותר".

בית"ר נקראה על שם ידידו הטוב של ז'בוטינסקי, יוסף טרומפלדור, ועל שם עיר המצודה ביתר. מעניין לציין כי כדי להתאים בין שמו של גיבור הקרב בתל חי לבין שמה של העיר ביתר, איית ז'בוטינסקי את השם טרומפלדור באות ת' ("ברית יוסף תרומפלדור").

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר