נפתלי בנט, יאיר לפיד, גדעון סער, מרב מיכאלי וניצן הורוביץ - שתקפו את הממשלה הקודמת בשל גודלה והגדירו אותה כ"ממשלה מנופחת" - צפויים להצביע היום בישיבת הממשלה על מינוי נוסף לממשלה הנוכחית.
הפעם מדובר בתפקיד סגן שר החינוך, שאליו צפוי להתמנות ח"כ מאיר יצחק הלוי ממפלגת תקווה חדשה. ח"כ הלוי, מקום שביעי בתקווה חדשה, נכנס בעצמו בתקן של החוק הנורבגי, וכעת זוכה בג'וב של סגן שר הממשלה. עד כה לא ממש ברור מה יהיו סמכויותיו ובמה יעסוק סגן שר החינוך, אך עלות סגן שר לשנה מוערכת בכ־2.5 מיליון שקלים.
תקווה חדשה, שזכתה בשישה מנדטים בלבד ובימים אלה לא עוברת את אחוז החסימה בסקרים, הצליחה לדאוג לתפקידים לתשעה חברים בעשירייה הראשונה, בעוד שלושה שרים (סער, אלקין והנדל) יצאו במסגרת החוק הנורבגי ופינו את מקומם בכנסת לחברים נוספים ברשימה.
בכך מגיעה הממשלה הנוכחית למספר של 28 שרים ושישה סגני שרים לקואליציה בת 61 אצבעות.
יו"ר תקווה חדשה, גדעון סער, התבטא בעבר נגד גודלה של הממשלה הקודמת. הוא תקף את בני גנץ על כך שכל חברי המפלגה קיבלו תפקיד שר, ובמקרה אחר טען כי "לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר בעת המשבר הכלכלי הקשה ביותר".
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בעבר על ממשלת נתניהו־גנץ כי "אני לא נכנס לממשלה הזאת, זו ממשלה מנותקת, מנופחת, שמתעסקת בהכל חוץ מבלהציל את הפרנסה".
"לדאוג לנכד נורבגי"
יאיר לפיד, כזכור, העמיד הקמת ממשלה עם לא יותר מ־18 שרים כהבטחת בחירות מרכזית שלו. מרב מיכאלי צייצה בעבר נגד החוק הנורבגי, ואילו ניצן הורוביץ כתב בעבר נגד הממשלה הקודמת כי "בשעות הקטנות של הלילות האחרונים, התפרסמו ההסכמים הקואליציוניים שתפרו עם גנבי הקולות למיניהם. משרדים מופרכים, תפקידים מומצאים, מיליונים עפים מפה לשם - קומבינות מסמרות שיער". והיום כאמור, יצביעו בנט, לפיד, גדעון סער, מיכאלי והורביץ בעד ג'וב נוסף עבור ח"כ מאיר יצחק הלוי.
באופוזיציה תקפו את המינוי. ח"כ שלמה קרעי כתב "למה סגן שר החינוך? צריך לקחת את הטירוף והשחיתות הזו עד הקצה! ולמנות את יצחק מאיר הלוי לסגן שר של אלי אבידר - השר ללא תיק.
וכדי לשבור שיא נוסף, אפשר לקבוע שהנורבגי ח"כ הלוי יוכל במסגרת תפקידו כסגן שר עמוס לעייפה, להתפטר מהכנסת ולהכניס נורבגי נוסף - נכד נורבגי... מושחתים, נמאסתם!"
