מינויו של ח"כ אוליד טאהא מסיעת רע"מ לתפקיד יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה אושר היום בוועדת הכנסת בראשות ח"כ ניר אורבך. טאהא ייכנס לתפקיד במקום ח"כ סעיד אלחרומי, שהלך לעולמו בחודש שעבר.
חברי הכנסת שמחה רוטמן, שלמה קרעי ואורית סטרוק מהאופוזיציה התנגדו להצעה בטענה כי ח"כ טאהא הוא נציג של מפלגה תומכת טרור. למרות המחלוקות בוועדה, אושרה ההצעה בתמיכת שישה חברי כנסת מול התנגדותם של ארבעה חברי כנסת.
"תומך טרור": חברי האופוזיציה מחו על מינוי ואליד טאהא ליו"ר ועדת הפנים // צילום: ערוץ הכנסת
חבר הכנסת טאהא מרע"מ אמר שלחברי כנסת יש בעיה עקרונית של חלוקת ההשפעה והמשאבים עם הציבור הערבי. עוד טען כי "אלו אנשים חשוכים שחיים בעבר. אנחנו אזרחים שחיים על אדמתנו שנבחרנו ע"י ציבור ששלח אותנו לכנסת".
בהמשך דבריו התייחס לכך שהוא מאייש את התפקיד בעקבות מותו של ח"כ אלחרומי ואמר: "אני לא שמח על קבלת התפקיד עקב אובדן חבר יקר. אני ינהל את הוועדה בצורה ממלכתית. כל הנושאים יטופלו באופן מקצועי ללא משוא פנים. אני לא שייך לאנשים גזעניים אני בז להם ולא מתייחס לדבריהם".
בתגובה לאמירתו של ניר אורבך לפיה ראוי שוליד טאהא יהיה חבר כנסת, הגיב
ירון פרידמן, אחיו של החייל גיא פרידמן ז"ל שנרצח בפיגוע בליל הקילשונים, התייחס לאמירתו של ח"כ ניר אורבך לפיה ראוי שווליד טאהא - שביקר את משפחת המחבל בפיכוע - ראוי להיות חבר כנסת, ומסר: "מי שמהלל, משבח ומבקר מחבלים רוצחי חיילי צה"ל בבית הכלא, או את בני משפחותיהם מקומו מאחורי סורג ובריח ולא בכנסת ישראל".
מפורום "בוחרים בחיים", של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור, נמסר בתגובה לדבריו של אורבך: "לצערנו איננו מופתעים שניר אורבך, איש הימין האידאולוגי לשעבר שמכר את נשמתו לתומכי הטרור כרע"מ, יאמר שווליד טאהא שתומך במחבלים שרצחו את יקירנו, מתאים לראשות וועדה בכנסת. אנו נמשיך לזעוק שמקומם של טאהא ויתר חברי מפלגתם מחוץ לכנסת ואף בכלא".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו