הממשלה אישרה היום (רביעי) את הקמתה והרכבה של ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה, זאת במטרה "להגן על מדינת ישראל מההתפרצות העולמית של הזן ההודי, תוך שמירה על שגרת החיים התקינה של אזרחי ישראל".
יצוין, כי בכוונת ראש הממשלה נפתלי בנט לצמצם בחקיקה את הרכב הוועדה בהמשך, על מנת לקיים מנגנון עבודה יעיל ודיונים תמציתיים.
להלן הרכב הוועדה בשלב זה: ראש הממשלה נפתלי בנט, שר החוץ יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ, שר האוצר אביגדור ליברמן, שר המשפטים גדעון סער, שרת הפנים איילת שקד, השר לביטחון הפנים עמר בר לב, שר הבריאות ניצן הורוביץ, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, שר השיכון והבינוי זאב אלקין, השר לשירותי דת מתן כהנא ושרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי.
כמו כן, במסגרת שינויי הרכב הוועדה, יצורפו אליה בהמשך שרת החדשנות והמדע אורית פרקש הכהן, ושר התיירות יואל רזבוזוב.
כזכור, אתמול ערך רה"מ בנט סיור ודיון מקצועי בנתב"ג יחד עם שר הבריאות ניצן הורוביץ ושרת התחבורה מרב מיכאלי, זאת לאור התפשטות הזן ההודי בישראל. "זן הדלתא מתפשט באופן מואץ ברחבי העולם, עם קצב הדבקה הרבה יותר גבוה ממה שהכרנו, ומדביק אנשים מחוסנים - גם אלו שהתחסנו בחיסוני פייזר. יש עדיין אפקט משמעותי לחיסון, אבל ההדבקה קיימת", אמר בנט.
בסיכום הדיון, קיבלו בנט והשרים את ההחלטות הבאות: קבינט הקורונה יוקם כאמור מחדש, כל מי שנכנס לנתב"ג יחויב החל לעטות מסכה, כל מי שנכנס לישראל יחויב לעבור בדיקת pcr, והעמדות לבדיקת קורונה יורחבו על-מנת למנוע תורים. כמו כן, ייתכנו שינויים והחלטות שונות במדיניות היציאה מהארץ והכניסה אליה, והם יפורסמו בקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו