"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
הממשלה אישרה:

הממשלה אישרה את הארכת כהונתו של כוכבי בשנה

ראש הממשלה בנט התייחס בישיבה הראשונה של ממשלתו לבחירות ברפובליקה האסלאמית, והזהיר: "לא ניתן להם להגיע לנשק גרעיני" • הממשלה אישרה הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון מירון ושורה של מינויי שגרירים ונציגים דיפלומטיים • כמו כן, היום תובא הארכת כהונתו בשנה של הרמטכ"ל אביב כוכבי לאישרור הממשלה

,עודכן
0השמעה
הרמטכ"ל כוכבי , צילום: יוסי זליגר
הרמטכ"ל כוכבי, צילום: צילום: יוסי זליגר

ישיבת הממשלה הראשונה בקואליציית בנט-לפיד התכנסה הבוקר (ראשון) לישיבת העבודה הראשונה שלה. ראש הממשלה נפתלי בנט נשא דברים בתחילתה, והתייחס לשלל סוגיות. בהמשך, הממשלה אישרה להקים ועדת חקירה ממלכתית לאסון שאירע בהילולה בהר מירון - שגבה 45 קורבנות, בנוסף, אושרה הארכת כהונתו של הרמטכ"ל כוכבי בשנה, ושורת מינויים של שגרירים ודיפלומטים ישראלים בחו"ל.

בהודעה משותפת שיצאה מטעם שר הביטחון ושר האוצר נכתב כי "הממשלה אישרה את הצעת שר הביטחון בני גנץ ושר האוצר אביגדור ליברמן להקמת ועדת חקירה ממלכתית בעניין האסון שהתרחש במסגרת הילולת ל"ג בעומר בהר מירון".

מוקדם יותר, בפתח ישיבת הממשלה, רה"מ התייחס להקמת ועדת החקירה לאסון הר מירון ואמר כי "ועדת חקירה תקום. הוועדה לא תוכל להשיב לחיים את אלו שאינם, אבל הממשלה צריכה לעשות הכול כדי למנוע אובדן מיותר בעתיד. חשוב לומר - נעשה הכול כדי שמסורת החגיגות תימשך".

כהונתו של כוכבי הוארכה בשנה

כאמור, הממשלה אישרה את הצעתו של שר הביטחון גנץ, והאריכה את כהונתו של רא"ל כוכבי בשנה נוספת, לארבע שנים בסך הכל, כך שהיא תסתיים ב-16 בינואר 2023. רה"מ בנט התייחס לנושא ואמר: "הרמטכ"ל כוכבי הוא מפקד ערכי ומקצועי שמבצע את תפקידו בתעוזה ובאחריות. אני מברך על אישור הממשלה להארכת כהונתו לשנה רביעית. עם ישראל יכול לישון בשקט לאור העובדה שהרמטכ"ל כוכבי ימשיך להוביל את צה"ל למול האתגרים המבצעיים בפניהם ניצבת מדינת ישראל".

גם שר הביטחון גנץ בירך על ההארכת הכהונה: "הרמטכ"ל כוכבי הוביל את צה"ל להישגים מבצעיים חסרי תקדים במבצע שומר החומות, ויחד נמשיך לקדם את תוכנית תנופה לשדרוג צה״ל, ולהיערך לכל האתגרים, קרובים ורחוקים. הארכת הכהונה, היא מעשה נכון לביטחון ישראל, ואני מברך על כך, שזו ההחלטה הראשונה שהובאה היום לישיבת הממשלה שלי כשר הביטחון".

בתחילת ישיבת הממשלה, בנט התייחס לבחירות באיראן ולבחירתו של אבראהים ראיסי לתפקיד, ואמר: "בחירת הנשיא באיראן היא איתות למעצמות להתעורר".

בהמשך דבריו, בנט התייחס גם לתחלואת הקורונה בכלל, ולהופעת הווריאנט דלתא - הווריאנט ההודי - שמתפשט במקומות רבים בעולם בפרט. "בתקופה "לאחרונה אנחנו עדים להתפרצויות קורונה, בשני בתי ספר ולהדבקה של עשרות תלמידים. זה נבע מחוסר הקפדה על בידוד אלה ששבו מחו"ל והערכת גורמי המקצוע זה שמדובר בווריאנט ההודי". בהמשך דבריו בנט הדגיש כי "האסטרטגיה הלאומית צריכה להישען לא רק על חיסונים, כי אם יש וריאנט עוקף חיסון זה יתמוטט, לא לכל מגפה או וריאנט בהכרח יהיה חיסון, ועל ידי ניהול נכון צריך להימנע מאובדן שליטה".

שר האוצר ליברמן התייחס לשני היעדים המרכזיים שעומדים בפני הממשלה החדשה - אישור התקציב וייצוב הקואליציה - והדגיש כי "אם נשיג את שניהם תהיה פה ממשלה ל-4.5 שנים".

מחזירים את מדינת ישראל למסלול הנכון 🇮🇱 הבוקר בכניסה לישיבת הממשלה הגדרתי שני יעדים עיקריים: אישור התקציב וייצוב הקואליציה. אם נשיג את שניהם תהיה פה ממשלה ל-4.5 שנים.

— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman)June 20, 2021

מוקדם יותר, שר הביטחון בני גנץ הודיע כי בכוונתו להאריך את כהונת הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, ומסר: "היום אביא לאישור הממשלה בתמיכת ראש הממשלה את הארכת כהונתו של הרמטכ"ל כוכבי בשנה. זו תהיה ההחלטה הראשונה שאעביר כשר הביטחון בממשלה. אביב, אותו אני מכיר עשרות שנים, הוא מהרמטכ"לים הטובים שהיו לצה"ל".

גנץ עוד הוסיף ואמר כי כוכבי "הוביל את הצבא להישגים מבצעיים חסרי תקדים במבצע שומר החומות, ויחד נמשיך לקדם את תוכנית תנופה לשדרוג צה"ל. הרמטכ"ל יגיע היום לארה"ב וייפגש עם בכירים בממשל ובמערכת הביטחונית, כדי לקדם נושאים אסטרטגיים שהתחלתי לעבוד עליהם בפגישותיי בוושינגטון. נמשיך לפעול יחד למען ביטחון ישראל".

בה בעת, ועדת המינויים בשירות החוץ בראשותו של שר החוץ, יאיר לפיד אישרה הבוקר 36 מינויים - 21 שגרירים ו-15 קונסולים - לתפקידי שליחות בחו"ל. בכל התפקידים, יוצבו אנשי משרד החוץ שמשרתים שנים במקצועיות ומסירות, כאשר שליש מהמינויים הן נשים.

כאמור, הממשלה צפויה לקבל שתי החלטות משמעותיות. שרי הביטחון והאוצר, בני גנץ ואביגדור ליברמן, יעלו לאישור הממשלה החלטה לכונןועדת חקירה ממלכתית לבדיקת אסון מירון. על פי כתב המנדט של הוועדה, כפי שנוסח במזכירות הממשלה, הוועדה תבחן את ההיבטים הרחבים של האסון, כולל שרשרת קבלת ההחלטות בנוגע למתווה האירוע כפי שהתקיים השנה.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר