החשדות להתערבות זרה בבחירות מסבכת את גוש השינוי

בגוש השינוי שקלו להדיח את יו"ר הכנסת ולקדם חוקים בתמיכת רע"ם, כדי להפעיל לחץ על הליכוד וש"ס במסגרת המגעים להקמת ממשלה • פרסום מכתבו של יו"ר ועדת הבחירות לראש השב"כ, שבו ביקש לחקור חשדות להתערבות זרה, עלול לסכל את המהלך

נפתלי בנט, אביגדור ליברמן וגדי איזנקוט | צילום: אורן כהן, אריק סולטן

פרסום מכתבו של יו"ר ועדת הבחירות, השופט נעם סולברג, לראש השב"כ, שבו ביקש לחקור חשדות להתערבות זרה בבחירות, עלול לפגוע באחד הקלפים הפוליטיים המרכזיים של גוש השינוי מול גוש הימין.

בגוש השינוי שקלו להדיח את יו"ר הכנסת ולקדם כמה חוקים בקריאה ראשונה בתמיכת רע"ם. המהלך נועד לאפשר משא ומתן עם הליכוד או עם ש"ס.

חגיגות ברשימה המשותפת בעת פרסום המדגמים %2F%2F שמואל בוכריס

ההיגיון הפוליטי מאחורי התוכנית היה ליצור חלופה במקרה שהליכוד וש"ס לא יגיעו להבנות עם גוש השינוי: הקמת ממשלת מיעוט בתמיכת רע"ם, אם המספרים בכנסת יאפשרו זאת.

אלא שהפרשה, שנחשפה הבוקר ונמצאת עדיין בחקירה, עלולה לסכל את האפשרות הזאת.

אביגדור ליברמן היה הראשון להגיב. בשיחות סגורות הוא הבהיר שוב כי רע"ם אינה באה בחשבון מבחינתו, גם ללא קשר לפרשה. בהמשך הגיב גדי איזנקוט ורמז כי ייתכן שמדובר גם בספין פוליטי.

נפתלי בנט ויאיר גולן לא הגיבו. גם הניסיונות לקבל תגובה מרע"ם לא צלחו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...