יו"ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן, קרא היום (רביעי) להקים ממשלת שינוי בשותפות עם המפלגות הערביות, בעקבות תוצאות הבחירות לכנסת ה-26.
בציוץ שפרסם ברשת החברתית X טען גולן כי לראש הממשלה בנימין נתניהו אין רוב בכנסת, וכי על ראשי גוש השינוי לפעול להקמת ממשלה חדשה.
"נתניהו הפסיד. אני יודע לספור עד 120. 65 זה יותר מ-55. ככה עובדת הדמוקרטיה הישראלית. נקודה", כתב גולן, בהתייחסו לחלוקת המנדטים בין הגושים. לדבריו, "יש לנו רוב. יש לנו אחריות. ויש לנו הזדמנות להקים ממשלת שינוי בשותפות עם אזרחי ישראל הערבים".
גולן תקף את ההבחנה בין קולות יהודיים לערביים, וטען כי מדובר בניסיון לפסול את הלגיטימיות של השתתפות האזרחים הערבים בהכרעות הפוליטיות.
"אסור לנו לקבל יותר את החלוקה הגזענית של נתניהו בין קולות יהודיים לקולות ערביים", כתב. "הקול של אזרח ישראלי שמצביע בטירה שווה בדיוק כמו הקול של אזרח ישראלי שמצביע בגבעת שמואל. לא פחות. לא בערך. בדיוק".
בהמשך הוסיף כי "מי שמנסה למחוק את הקולות של האזרחים הערבים, נכנע לנתניהו ומוותר על ישראל". לדבריו, המסקנה מתוצאות הבחירות היא שעל גוש השינוי להפסיק לחשוש משיתוף פעולה פוליטי עם נציגי הציבור הערבי.
"אם נתניהו סופר רק רוב ציוני, שיגרע את החרדים מהגוש שלו"
בחלק נוסף של דבריו התייחס גולן לטענות בדבר הרכבו הציוני של הרוב בכנסת. הוא טען כי בגוש נתניהו נמצאים 16 חברי כנסת מטעם מפלגות חרדיות שאינן ציוניות, ותקף אותן על רקע סוגיית הגיוס לצה"ל.
"בגוש של נתניהו יושבים 16 חברי כנסת ממפלגות חרדיות לא ציוניות, שמקדמות השתמטות המונית בזמן שהילדים שלנו נלחמים ונהרגים", כתב גולן, והוסיף: "אם נתניהו מתעקש לספור רק רוב ציוני, שיגרע קודם כול מהגוש שלו את 16 חברי הכנסת של המפלגות החרדיות הלא־ציוניות. הם לא יטיפו לנו על ציונות".
לטענת יו"ר הדמוקרטים, גם כאשר בוחנים את מאזן הכוחות לפי הגדרתו למפלגות הציוניות, לגוש השינוי יש יתרון של 49 חברי כנסת מול 39 לגוש נתניהו. לצד זאת, הדגיש כי מבחינתו ההכרעה הדמוקרטית צריכה לכלול את כלל חברי הכנסת, ללא הבחנה על בסיס השתייכות לאומית.
את דבריו חתם בקריאה לראשי המפלגות בגוש השינוי לפעול להקמת ממשלה: "עכשיו צריך אומץ. צריך מנהיגות. צריך להפסיק לפחד ולהתחיל לפעול. ממשלת שינוי עכשיו!".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
