ראש הממשלה בנימין נתניהו סייר הלילה (שישי) בשוק מחנה יהודה בירושלים והתקבל באהדה על ידי ההמון. הביקור הפוליטי בשיא מערכת הבחירות כלל גם תקרית שולית שבה הושלך בקבוק זכוכית לעבר שיירתו, שנסעה על פסי הרכבת הקלה וגרמה להפסקת השירות באזור.
אהדה בשטח לקראת הבחירות
ראש הממשלה הגיע לביקור בערב חמישי עמוס במיוחד בשוק הירושלמי, וזכה לקבלת פנים חמה מרוב המבלים במקום שהקיפו את פמלייתו, הריעו והביעו בו תמיכה. הסיור מתקיים בשיאה של מערכת הבחירות לכנסת, כשנתניהו בן ה-77 שב ומצהיר לאחרונה כי נותרו לו שנתיים בלבד "להשלים את המלאכה" מול הממשל האמריקני. הפעם הקודמת שבה סייר ראש הממשלה בין דוכני מחנה יהודה הייתה ביום האחרון שלפני פתיחת הקלפיות במערכת הבחירות של שנת 2021.
השלכת בקבוק ושיבושי תנועה
לצד אווירת התמיכה, הביקור לווה בשיבושים מקומיים. שיירת הרכבים המאובטחת נסעה ישירות על פסי הרכבת הקלה, מה שאילץ את חברת ההפעלה לעצור זמנית את תנועת קו L1 בין תחנות העירייה לנווה יעקב, ולהפנות את הנוסעים למערך אוטובוסים. במהלך מעבר השיירה, אלמוני השליך בקבוק זכוכית שפגע באזור הרכבים. שוטרים ומאבטחים שהיו במקום פתחו בריצה לעבר האזור שממנו נזרק הבקבוק כדי לאתר את החשוד, אך התקרית נותרה שולית ביחס לאירוע המרכזי.
מתיחות פוליטית בבירה
החיבוק שלו זכה נתניהו בשוק בולט במיוחד על רקע האווירה הפוליטית הטעונה באזור בתקופה האחרונה. רק לפני כשבועיים הותקפו פעילי מפלגת הדמוקרטים באלימות בסמוך למקום, בעת שהפעילו דוכן הסברה. קבוצת צעירים הכתה אותם, שברה את הדוכן וגנבה טלפון סלולרי מאחד הפעילים. חברי המפלגה טענו אז כי למרות שהמשטרה הוזעקה למקום מספר פעמים, השוטרים נותרו בניידת והפעילים נאלצו לחלץ את עצמם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
