מנהיג פלג "דגל התורה", הרב משה הלל הירש, נשא אמש (מוצ"ש) נאום דרמטי בפני בכירי ומועמדי המפלגה, לקראת הבחירות שיתקיימו בעוד חודש. בכינוס המיוחד נכחו, בין היתר, חברי הכנסת יעקב אשר ויצחק פינדרוס, לצד המועמדים החדשים ברשימה: הרב רוזנטל, הרב ויספיש והרב זלץ.
בדבריו, התייחס הרב למצב הביטחוני והמדיני הרגיש בישראל ולמערכת הבחירות הגורלית, תוך שהוא מזהיר מפני התחזקות מחנה השמאל והשלכותיו.
"כל העולם נגדנו"
הרב פתח את דבריו באזהרה חמורה: "למעשה אנחנו עומדים בפני מערכה שמאז שאני נמצא בארץ ישראל לא היה דבר כזה". הוא הוסיף והדגיש כי "המצב שלנו של היהודים כיום בארץ ישראל לא היה דבר כזה". בהמשך דבריו, התייחס הרב למשבר המדיני מול בעלת הברית הגדולה ביותר של ישראל. "כל העולם נגדנו, גם באמריקה שחשבנו שהם לטובתנו, זה לא נכון", הוא קבע.
לדבריו, חלקים נרחבים בציבור האמריקני מחזיקים כיום בעמדות נגד ישראל. "נתאר לעצמנו שיש חס ושלום מלחמה ואנחנו צריכים מאמריקה שישלחו לנו דברים לעזור לנו - הם יגידו לנו שהם לא יכולים", הזהיר מנהיג דגל התורה.
על רקע האיומים שתיאר, הסביר הרב כי עם ישראל זקוק היום ל"סייעתא דשמיא גדולה של הקב"ה". לדבריו, חוסר הסיוע הרוחני והשמירה מהשמיים "מגיע על ידי התחזקות של השמאל". משום כך, הוא קרא לנוכחים ולמצביעים לעשות כל שביכולתם כדי "למנוע את התחזקות של השמאל".
הרב הירש דחה טענות של אזרחים המביעים ייאוש או כעס על המערכת הפוליטית החרדית. "יש אנשים שאומרים זה לא כלום, הם לא עושים והם לא יעשו - זה לא נכון!", הוא הדגיש. הרב הבהיר כי "אין מקום להתמרמרות", וקבע כי על כל מצביע לעשות את "המקסימום של המקסימום של השתתפות בבחירות עבור ג'".
היעד: עשרה מנדטים
לקראת סיום נאומו, הציב הרב יעד אלקטורלי ברור עבור רשימת יהדות התורה. "אם חס ושלום לא יהיה פה משהו גדול, פחות מ-10 מנדטים שלנו זה לא טוב", פסק הרב מפורשות. לשיטתו, הצבעה מסיבית למפלגה והגדלת כוחה היא "הדרך היחידה למנוע את הכוח של השמאל בארץ ישראל".
בסיום דבריו, העניק הרב ברכה לפעילי המפלגה ולנוכחים בכנס. "הקב"ה יעזור לכל אחד ואחד שנמצאים פה", הוא איחל, והבטיח כי כל פעיל יזכה לסייעתא דשמיא בעמלו. "אנחנו ננצח בגדול ויהא קידוש שם שמים", חתם הרב את נאומו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
