סערה בליכוד: חיים כץ איים לפטר את האיש שנתניהו מינה - רה"מ התערב

שר הבינוי והשיכון של מפלגת ליכוד הזמין לשימוע את יהודה אליהו בעקבות טענות ועד העובדים • גורמים המעורבים בפרשה טוענים כי מאחורי המהלך עומד ניסיון להשתלט על רשות מקרקעי ישראל ולהדיח את מי שמונה לאחרונה לתפקיד • ינון מגל: "לא אצביע לליכוד" • סמוטריץ': "לא תהיה סליחה ולא תהיה מחילה"

חיים כץ , אורן בן חקון
חיים כץ | צילום: אורן בן חקון

שר הבינוי והשיכון חיים כץ הודיע היום (רביעי) לממלא מקום מנהל רשות מקרקעי ישראל, יהודה אליהו, כי הוא מזמן אותו לשימוע לפני פיטורים, בעקבות טענות שהעלה ועד העובדים נגד התנהלותו.

במכתב שעליו נסמך כץ נטען בין היתר כי אליהו פועל להוצאת מכרזים למינוי מועמדים חיצוניים לתפקידים ברשות. לטענת גורמים המעורבים בנושא, המהלך נועד לבצע שינויים במצבת כוח האדם ולהתמודד עם מינויים בעייתיים בתוך רמ"י. בוועד העלו גם טענה הנוגעת לאירוע שבוטל על רקע שירת נשים.

מנגד, גורמים המעורבים בפרשה טוענים כי מדובר בניסיון של כץ להשתלט על רשות מקרקעי ישראל ולהביא להדחתו של אליהו, שמונה לתפקיד רק לאחרונה על ידי סמוטריץ' ונתניהו. לדבריהם, הצעדים שהחל לקדם אליהו עוררו התנגדות מצד ועד העובדים, שפנה בעקבות זאת לכץ.

סמוטריץ ויהודה אליהו (ארכיון) | צילום: יוסי זליגר

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

המהלך עורר ביקורת חריפה גם בתוך הליכוד, ובין המבקרים נשמעות טענות נגד נתניהו ונגד מה שהם מגדירים ככניעה לוועד העובדים.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תקף הערב בחריפות את החלטתו של השר חיים כץ לזמן לשימוע את יהודה אליהו, ממלא מקום מנהל רשות מקרקעי ישראל.

בפוסט שפרסם כתב סמוטריץ' כי אליהו הוא "איש מקצוע ישר", וטען כי מתנהל נגדו מסע המבוסס על שקרים. "על הפצת שקרים ושפיכת דמו של יהודה ברחובה של עיר, במסגרת סיאוב ושחיתות של מפקדי ארגזים, ועדי עובדים ועסקנים מושחתים, לא תהיה סליחה ולא תהיה מחילה", כתב.לא תהיה סליחה ולא תהיה מחילה"

סמוטריץ' אף קשר את העימות למאבק עתידי על השליטה ברשות מקרקעי ישראל ובמינהל התכנון. "בקדנציה הבאה נדרוש קבלת אחריות על רמ"י ומנהל התכנון", הצהיר. "נבער את השחיתות של העסקנים למיניהם ונוביל בעזרת השם את העשייה הציונית של הגופים הקריטיים האלה למען מדינת ישראל".  לדבריו, השליטה בגופים הללו חשובה הן ל"ייהוד הנגב והגליל" והן לכלכלה ולהורדת יוקר הדיור.

סמוטריץ' הקדיש חלק ניכר מהפוסט להגנה אישית על אליהו, שאותו תיאר כאדם ישר, מקצועי וצנוע, וטען כי מי שעבד עמו מכיר את אופיו ואת יכולותיו הניהוליות.

לצד סמוטריץ', גם חבר הכנסת שלמה קרעי הגיב למהלך: "יהודה אליהו הוא האיש הנכון במקום הנכון. אסור לתת לשיקולים זרים לפגוע במאבק להצלת הנגב והגליל. יהודה - הצלחתך הצלחתנו".

עוד נמסר מטעמו כי "אחרי שהייעוץ המשפטי ניסה למנוע את מינויו של יהודה אליהו למנכ״ל רמ״י, עכשיו חיים כץ משתף פעולה עם גיל לימון כדי לא להאריך את כהונתו כממלא מקום בעוד שלושה חודשים, ובכך לסלול את הדרך למינוי שנוח לדיפ-סטייט. חיים כץ אמנם משוריין ברשימת הליכוד, אבל אף אחד לא שריין לו חמישה משרדים, ובוודאי לא את משרד השיכון".

עוד נאמר כי "עדיף למדינת ישראל, לנגב ולגליל, משרד שיכון בלי שר, מאשר שר שיכון שמשלב ידיים עם גיל לימון והדיפ־סטייט נגד מדיניות המחנה הלאומי. אסור לתת לפקידים לפגוע במדיניות ראש הממשלה!".

חבר נוסף ממפלגת הליכוד, עמיחי שיקלי, התייחס למהלך: "יהודה אליהו הוא אחד המינויים החשובים ביותר של המחנה הלאומי ואף עסקן משוריין לא יזיז אותו מתפקידו. במאבק על הנגב והגליל לא יהיו פשרות".

יהודה אליהו הוא אחד המינויים החשובים ביותר של המחנה הלאומי ואף עסקן משוריין לא יזיז אותו מתפקידו. במאבק על הנגב והגליל לא יהיו פשרות.

בעקבות הפרסומים בדבר זימונו של יהודה אליהו לשימוע, נמסרה הבהרה מטעמו של השר חיים כץ: "אין שחר לטענות על הזמנתו לשימוע לפני פיטורין של יהודה אליהו וקשר כלשהו למינויים שהתבקש לבצע. אלא מדובר בטענות קשות של חוסר ניהול חמור של רמ"י שהגיעו לשולחני שאיני יכול לקבל".

כץ הסביר כי הטענות קשורות "בין היתר ביחסי אנוש לקויים והדרת נשים, המעלות חשש ממשי באשר להתאמתו לניהול הרשות. זאת לצד, חוסר שיתוף פעולה מצידו בנושא הרחבת והתאמת הזכויות והזכאויות של משרתי הקבע ומשפחותיהם".

כץ הוסיף כי "מכלול הדברים ייבחן במסגרת השימוע, שייערך בלב פתוח. ככל שלא נגיע לעמק השווה אפעל למנות ממלא מקום שיקדם את ההתיישבות היהודית בנגב והגליל, נושא לאומי שנמצא אצלי בראש סדר העדיפויות, אך יחד עם זאת נדרש מנהל שידע לבצע רפורמות חיוניות במצבת כוח האדם ובשירות לאזרח".

השר חיים כץ מתעמת עם בעלה של גילה גמליאל//רשתות חברתיות

כתב ערוץ 14, ינון מגל, תקף את המהלך וכתב בטלגרם: "המינוי של יהודה אליהו למנכל רמ"י הוא הסיכוי האחרון להציל את הנגב והגליל. ככה פשוט. עתיד המדינה מוטל פה על הכף. אם חיים כץ יפטר אותו, לא אצביע לליכוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר