"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ראשי מחנה השינוי על אזהרת האמירויות: "מעילה באמון - נקים ועדת חקירה"

בעקבות החשיפה על שיחת ההתרעה מנשיא האמירויות, פרסמו ראשי ארבע מפלגות האופוזיציה הודעה חריפה המאשימה את רה"מ בהסתרת מידע • בהודעתם תקפו: "בזמן שנתניהו מפיץ תיאוריות קונספירציה, מתברר שהתרעות הגיעו אליו והוא התעלם" • הארבעה הבטיחו לעבוד בתיאום והתחייבו: "ממשלת השבעה באוקטובר אינה כשירה, נבטיח שהאסון לא יישנה"

| עודכן:
0השמעה
לפיד, גולן, ליברמן, איזנקוט ובנט על רקע הכנסת , יואב דודקוביץ, אורן בן חקון, יונתן זינל-פלאש 90
לפיד, גולן, ליברמן, איזנקוט ובנט על רקע הכנסת | צילום: יואב דודקוביץ, אורן בן חקון, יונתן זינל-פלאש 90

הסערה הפוליטית סביב החשיפה על שיחת ההתרעה שקיבל לכאורה ראש הממשלה מנשיא איחוד האמירויות לפני השבעה באוקטובר, הובילה לפרסום הודעה חריפה ומשותפת מצד ראשי מפלגות "מחנה השינוי"..

בהודעה, עליה חתומים יו"ר "ביחד" נפתלי בנט, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, יו"ר "ישר!" גדי איזנקוט ויו"ר הדמוקרטים יאיר גולן, דרשו הארבעה תשובות ישירות מראש הממשלה בנימין נתניהו תוך שימוש בלשון בוטה.

"לציבור בישראל מגיע לדעת מה קרה לפני, במהלך ולאחר טבח השבעה באוקטובר", פתחו המנהיגים את הודעתם, והוסיפו פנייה ישירה: "נתניהו, די לשקרים; הציבור הישראלי זכאי לדעת: מה ידעת, ומתי ידעת?". לטענתם, החשיפה האחרונה מחייבת חקירה מיידית ומעמיקה, והיא מחדדת לדבריהם מדוע ראש הממשלה מנהל את קרב חייו כדי "לסכל הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית וחשיפת האמת בפני הציבור הישראלי".

>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<

בחלקה השני של ההצהרה המשותפת, החריפו הארבעה את הביקורת והאשימו את סביבת נתניהו בסילוף העובדות כדי להתחמק מאחריות. "בזמן שנתניהו ואנשיו מפיצים תיאוריות קונספירציה שקריות ומנסים להטיל את האחריות על מערכת הביטחון, מתברר שוב כי התרעות חמורות הגיעו ישירות אליו והוא התעלם מהן", תקפו ראשי האופוזיציה.

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

הם הגדירו את התנהלותו כ"זחיחות ומעילה באמון שאזרחי ישראל נתנו בו ובממשלתו", וציינו כי מדובר ב"התרשלות קיצונית בתפקיד ותפקוד ראש הממשלה". בהמשך הישיר דרשו לדעת מדוע מערכת הביטחון לא עודכנה במידע, והבהירו כי "אין עוד מקום לתירוצים, להכחשות ולהסתרות".

לסיום, הציגו הארבעה הבטחה פוליטית משותפת לקראת הבחירות הקרובות, וסיכמו את ההודעה בהתחייבות חגיגית. "אנו מתחייבים לאזרחי ישראל: מיד עם הקמת הממשלה השלושים ושמונה בהובלתנו נקים ועדת חקירה ממלכתית, שתחקור את הכשלים שהובילו למחדל השבעה באוקטובר, תגיע לחקר האמת ותבטיח שהאסון הזה לא ישנה", הצהירו ראשי המפלגות. הם חתמו את דבריהם בקביעה החרצת כי "נתניהו ושותפיו לממשלת השבעה באוקטובר אינם כשירים להמשיך בתפקיד", והבהירו כי יעבדו יחד "בתיאום ובאחריות הנדרשים על מנת למנוע מהם להוביל לאסון נוסף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר