איש העסקים אורן דוברונסקי הודיע הלילה ( בין שני לשלישי) כי יצטרף לנבחרת הליכוד לקראת הבחירות הקרובות, אך לא יהיה חלק מרשימת המפלגה לכנסת. לדבריו, ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע לו שריון בעשירייה הראשונה ותפקיד שר לענייני בינה מלאכותית, אולם הוא העדיף לוותר על השריון ולכהן כשר מקצועי בלבד.
"חברים, ראש הממשלה ביקש ממני לפני חודשיים להצטרף לנבחרת הליכוד בבחירות הקרובות, וכך יהיה", כתב דוברונסקי בפייסבוק. "ראש הממשלה הציע לי לכהן כשר לענייני AI ולהיות משוריין ברשימה בעשירייה הראשונה. למרות זאת, העדפתי לכהן רק כשר מקצועי, שם אוכל לתרום את המרב מניסיוני, ולא להיות ברשימה עצמה כחבר כנסת, וכך סיכמנו".
>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<
>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
דוברונסקי הוסיף: "אני מתכוון לפעול יד ביד עם ראש הממשלה נתניהו, כחלק מנבחרת הליכוד, על מנת לוודא שמדינת ישראל תהפוך למעצמת AI". דוברונסקי היה אמור להיות משוריין במקום ה-11 ברשימת הליכוד לבחירות הקרובות. בעקבות החלטתו שלא להתמודד לכנסת, לנתניהו נותרו שישה שריונים במקומות ריאליים ברשימה.
ההודעה מהווה שינוי מהמתווה שעליו דווח בחודש שעבר. אז פורסם ב"היום" כי דוברונסקי יהיה המשוריין הראשון של נתניהו ברשימת המפלגה, וכי לאחר הבחירות הוא צפוי להוביל את תחום הבינה המלאכותית במשק, בחינוך, ברפואה ובכלכלה.
רק אתמול התייחס דוברונסקי בריאיון ל-103fm להצטרפותו לליכוד ולתפקיד שנתניהו ייעד לו. הוא סיפר כי בתחילה כלל לא התכוון להיכנס לפוליטיקה, אך לאחר שנפגש עם ראש הממשלה החליט להיענות להצעה. "אני מגיע לעשות תפקיד מאוד מקצועי. הוא ייעד אותי לתפקיד מסוים", אמר.
דוברונסקי, יזם הייטק ומשתתף לשעבר בתוכנית "הכרישים", הבהיר באותו ריאיון כי הוא רואה בהצטרפותו שליחות מקצועית בתחום הבינה המלאכותית. הוא גם הצהיר כי הוא גאה להצטרף לליכוד ולמחנה הימין.
אורן דוברונסקי התפרסם בציבור הרחב בשנים האחרונות כאחד המשקיעים הבולטים בתוכנית "הכרישים" (קשת 12), אך את הונו העיקרי עשה כיזם סדרתי בעולם הטכנולוגיה וההייטק הישראלי והאמריקאי.
הדרך אל המיליונים
דוברונסקי שירת בממר"ם ובתחילת דרכו הקים מיזמים שונים. פריצת הדרך הגדולה שלו הגיעה ב-1998 כאשר הקים יחד עם גבי קרני את חברת "הוטבר", שפיתחה סרגל כלים פופולרי לדפדפן. החברה גייסה מיליונים ובשיאה הותקן המוצר על רבע מהמחשבים בעולם. ב-2006 נמכרה החברה לחברת זנגו האמריקאית ברווח של כ-50 מיליון דולר.
בהמשך הקים ופיתח חברות נוספות כמו "אינפולינקס" (מערכי פרסום לאתרים קטנים), אתר השוואת המחירים "סמארטשופר" (שנמכר בכ-10 מיליון דולר), והיה שותף ב-Crossrider שנמכרה לטדי שגיא ב-38 מיליון דולר. בנוסף לעסקי הטכנולוגיה, עבר לעמק הסיליקון והקים את רשת מסעדות החומוס המצליחה "Oren's Hummus". בהמשך הצטרף כשותף השקעות לקרן ההון-סיכון Zeev Ventures של אורן זאב.
"צו גיוס לאומי"
התפקיד שנתניהו מייעד לדוברונסקי הוא הובלת תחום הבינה המלאכותית. "אני קורא לזה צו גיוס... זה משהו שאני מוכן לעשות. אני מרגיש שזו סוג של שליחות. ראש הממשלה מבין לחלוטין את הצורך באסטרטגיית AI למדינה. מדינה שאין לה הסתכלות כזאת תישאר מאחור", אמר.
דוברונסקי הוסיף: "אפשר לתת לזה לקרות מעצמו, ובאמת יש לנו הייטק מצוין, אבל הוא מבין את המשמעות האסטרטגית. ייאמר לזכותו שהוא דיבר על סייבר והקים את המטה לפני שמישהו דיבר על זה. אני סומך עליו, ואני חושב שיש לי את כל הכלים להוביל את הדבר הזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
