מי מעכב את אבטחת השב"כ לאיזנקוט? הוועדה המליצה - וההחלטה לא יושמה

יו"ר הוועדה המייעצת רונן כהן דוחה את הטענה כי הוא זה שמעכב את ההמלצות - כך על פי פרסום בכאן 11 • ועדת השרים טרם כונסה, ולא הגיעה אליה כל פנייה לדון בנושא כהן עצמו

גדי איזנקוט | צילום: יוסי זליגר

למרות שלפני יותר משבוע קיבלה הוועדה המייעצת לאבטחת אישים החלטה - ברוב דעות ולא פה אחד - להמליץ כי הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט יאובטח על ידי השב"כ, נכון לעכשיו ההמלצה לא מיושמת וטרם קיבלה כל דיון בוועדת השרים.

על פי פרסום בכאן 11, לפי גורמים ביטחוניים, יו"ר הוועדה המייעצת, רונן כהן, הוא זה שמעכב את קידום ההמלצות. כהן עצמו דוחה את הטענה, ולדבריו הועברו המלצות הוועדה כבר לפני כשבוע - אך הוא מסרב לגלות למי הועברו.

ראש שב"כ דוד זיני. בינתיים איזנקוט לא מאובטח | צילום: דור פזואלו / פלאש90

גם במשרד ראש הממשלה נמנעים מלהשיב האם התקבלו ההמלצות ולמי הועברו, ואם בכלל הגיעו לשולחנו של נתניהו. מה שידוע וברור נכון לעכשיו הוא שיישום ההחלטה לאבטח את איזנקוט מעורכבת בידי גורם, ככל הנראה במכוון. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...