הקעקוע, התמיכה באלאור אזריה והכיסא בכנסת: הכירו את המועמד של בן גביר

פעיל עוצמה יהודית, צחי אליהו, ששובץ במקום השמיני ברשימה, עשוי להיכנס לכנסת אם המפלגה תשמור על כוחה • ברשתות החברתיות הביע לא פעם את דעותיו השנויות במחלוקת • בבחירות הקודמות שובץ במקום ה-17 ברשימה המאוחדת ונשאר בחוץ

צחי אליהו, המועמד של בן גביר | צילום: מתוך הרשתות החברתיות

הוא אינו מוכר לציבור הרחב, אך לאחר שהוצב במקום השמיני ברשימת עוצמה יהודית לכנסת ה-26 שהוגשה היום (שני), שמו של צחי אליהו צפוי להישמע הרבה יותר בתקופת הבחירות. אליהו הוא פעיל במפלגה של השר איתמר בן גביר, והשיבוץ שלו בעשירייה הראשונה עשוי להכניס אותו לכנסת הבאה, בהתאם לכוחה של המפלגה בבחירות.

גם בבחירות הקודמות שובץ אליהו במקום השמיני ברשימת עוצמה יהודית, אך אז, לאחר האיחוד עם הציונות הדתית, הוצב במקום ה-17 ברשימה המאוחדת ולא נכנס לכנסת.

בן גביר בהצהרה המשותפת עם גוטליב%3A "מכוונים ל-15 מנדטים%3B טלי תהיה שנייה - עשו לה סיכול ממוקד בליכוד" %2F%2F משה בן שמחון

אליהו הופך לדמות מסקרנת לא רק בשל מיקומו ברשימה, אלא גם בעקבות תכנים שפרסם לאורך השנים ברשתות החברתיות. באחד הפוסטים שפרסם העלה תמונה שלו לצד אלאור אזריה, החייל שהורשע בהריגת מחבל מנוטרל בחברון. לצד התמונה כתב לאזריה: "אח קטן וגיבור, סוף סוף נעשה איתך מעט צדק מהעוול שנעשה לך. לא נשכח ולא נסלח למי שלקח חלק בזה".

בפוסט אחר הציע אליהו אירוח ללא תשלום לחייל מילואים שהשחית אנדרטה לזכר יאסר ערפאת בדרום לבנון. במקרה נוסף הציע אירוח ללוחמת מג"ב שנחקרה במח"ש, וכתב לה כי היא מוזמנת לנפוש בצימרים שבניהולו.

צחי אליהו עם שלט נגד העיתונאי גיא פלג ביציע מכבי חיפה | צילום: מתוך הרשתות החברתיות

אך הפוסט ברשת אינו הדבר היחיד שמושך תשומת לב סביב המועמד החדש. בתמונות שפרסם אליהו ברשתות החברתיות נראה קעקוע של סמל תנועת "כך" על זרועו. ארגון "כך", שהוקם על ידי הרב מאיר כהנא, הוכרז בישראל כארגון טרור.

רשימת עוצמה יהודית לכנסת | צילום: ללא

השיבוץ של אליהו במקום השמיני מגיע במסגרת רשימה חדשה של עוצמה יהודית, שבראשה השר בן גביר. במקום השני שובצה ח"כ טלי גוטליב, שעברה מהליכוד, אחריה השר יצחק וסרלאוף והשר עמיחי אליהו. במקום השביעי שובץ חנמאל דורפמן, מי שהיה ראש המטה של בן גביר בשנים האחרונות, ואליהו כאמור במקום השמיני.

>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

צחי אליהו מצביע על קעקוע של "כך" | צילום: רשתות חברתיות

בבחירות הקודמות היה אליהו קרוב לכנסת אך נשאר מחוצה לה. הפעם, השיבוץ במקום השמיני מעניק לו נקודת פתיחה טובה יותר, ואם עוצמה יהודית תשמור על כוח משמעותי בקלפי, הוא עשוי למצוא את עצמו בכנסת ה-26 - ולהפוך מפעיל מפלגה לאחד מנבחרי הציבור החדשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...