בשעות האחרונות (שני) מתקיימים מגעים מתקדמים לשריונו של עו"ד דוד פטר ברשימת הליכוד לכנסת ה-26. לפי המסתמן, פטר צפוי לקבל אחד מהמקומות המשוריינים העומדים לרשות יו"ר הליכוד וראש הממשלה בנימין נתניהו, לקראת סגירת הרשימות.
>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<
>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
שמו של פטר כמועמד לשריון עלה כבר לפני כחודשיים, אז פורסם כי נתניהו הציע לו מקום ריאלי ברשימת הליכוד. כעת, לקראת המועד האחרון להגשת הרשימות, המגעים בנושא התקדמו ובשעות האחרונות מסתמנת האפשרות כי המהלך יבשיל לשריון.
פטר, עורך דין וחוקר בפורום קהלת, מזוהה עם הימין ועם תפיסת עולם משפטית שמרנית. בשנים האחרונות התבלט כפרשן משפטי וכמבקר של האקטיביזם השיפוטי ושל מערכת הייעוץ המשפטי לממשלה.
פטר ייצג את הממשלה בכמה הליכים בבג"ץ, במקרים שבהם התעוררה מחלוקת בין הממשלה לבין היועצת המשפטית לממשלה והותר לממשלה לקבל ייצוג משפטי נפרד.
בשנים האחרונות הפך פטר לאחד מעורכי הדין הבולטים בייצוג נפרד של הממשלה ושל שרים בבג״ץ, במקרים שבהם עמדתם לא יוצגה בידי היועצת המשפטית לממשלה. בין היתר, הוא ייצג את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעתירה נגד מינויו של רואי כחלון לממלא מקום נציב שירות המדינה, ואת הממשלה וראש הממשלה בעתירות שעסקו בדרך מינויו של נציב שירות המדינה הקבוע.
פטר מייצג גם את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בעתירות המבקשות להביא להעברתו מתפקידו; את הממשלה, ראש הממשלה ושרים בעתירות נגד סגירת גלי צה"ל; ואת שר המשפטים יריב לוין בהליכים הנוגעים לפרשת הדלפת הסרטון משדה תימן. בנוסף ייצג את לוין בעתירה שעסקה בסירובו לפרסם ברשומות את מינויו של יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
