המפלגות במרוץ להשלמת הרשימות; מפלגת "ביחד" ביקשו את האות "ב"

משה דוידוביץ' מצטרף לאיזנקוט • עשרות רבנים קוראים לווינטר להתאחד • ונתניהו שוקל להזיז את השריונים לעשירייה השנייה • כל העדכונים מהמרוץ לסגירת השיבוצים

ועדת הבחירות המרכזית לכנסת , אורן בן חקון
ועדת הבחירות המרכזית לכנסת | צילום: אורן בן חקון

יממה בלבד לפני המועד האחרון להגשת הרשימות, המפלגות נמצאות במרוץ נגד השעון להשלמת השיבוצים ולפתרון המחלוקות שנותרו. מחר יסגרו המקומות האחרונים ברשימות, כאשר במוקד עומדים מאבקי מיקום, שריונים וניסיונות אחרונים להשפיע על הרכב הרשימות לקראת הבחירות.

>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

שידור חי מהגשת הרשימות בכנסת

במפלגות השונות נערכים להשלמת ההליכים ולהגשת הרשימות במועד, כשכל החלטה עשויה להשפיע על מאזן הכוחות במערכת הפוליטית.

יו"ר פורום קו העימות וראש המועצה האזורית מטה אשר, משה דוידוביץ' מצטרף למפלגת ישר! עם גדי איזנקוט. דוידוביץ' ישובץ במקום ה-40 ברשימה. 

דוידוביץ עם איזנקוט | צילום: ישר

במקביל, המפלגה פרסמה את עשיריית הכבוד שלה שכוללת את שורד השבי אוהד בן עמי, האלוף במיל' גדעון שפר, עדינה בר־שלום ופרופ' מנואל טרכטנברג ועוד.

במקביל, עשרות רבנים בציונות הדתית קוראים לעופר וינטר לאיחוד במחנה הימין ופנו במכתב רשמי ליו"ר "עמך ישראל" והזהירו מהשלכות אפשריות של ריצה נפרדת. 

ועדת הבחירות המרכזית לכנסת | צילום: אורן בן חקון

מפלגת "הציבור החרדי" בחנה אפשרות לחיבור בשיטת ריץ׳-רץ׳ עם גנץ, לאחר שהמגעים עם וינטר עלו על שרטון. קודם לכן נעשה ניסיון לצרף גם את אלי ישי, שלא הבשיל.

אלי ישי | צילום: מרק ישראל סלם

במקביל, במפלגת הליכוד נערכים לכך שראש הממשלה בנימין נתניהו יזיז את השריונים לעשרייה השנייה. המהלך מגיע בעקבות לחץ פנימי במפלגה אך טרם התקבלה החלטה סופית בנושא. 

ח"כ מירב כהן, ממפלגת ביחד בהגשת הרשימות לכנסת: "הגשנו עכשיו את רשימת ביחד לכנסת. ‏רשימה מצוינת, שתוביל את התיקון הנדרש והעמוק בישראל. ‏נעבוד קשה כדי שגם ולדי תותח העל יהיה בכנסת הבאה!" ביחד ביקשו את האות "ב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר