דרמה ביהדות התורה: סגן השר אייכלר יוחלף באליקים שטארק
אחרי הדחתם של חברי הכנסת משה ואורי מקלב, הובילו עסקני המפלגה להחלפתו של הח"כ שייצג את המפלגה מאז 2003 • מחליפו נחשב לאיש החזק בחסידות בעלזא ולמי שמחזיק בקשרים ענפים גם עם התפוצות
Your browser doesn’t support HTML5 audio
>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<
>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
הסערה ביהדות התורה נמשכת. ח"כ ותיק נוסף של המפלגה מצא את עצמו היום (שני) מחוץ לרשימה לכנסת הבאה. מדובר ביעקב אייכלר, שכיהן כח"כ מטעם המפלגה בשתי קדנציות שונות מאז 2003, ו-17 שנים בסך הכל.
מנהיג הציבור הליטאי, הרב דב לנדו, קיבל את ההחלטה על החלפתו של אייכלר עוד בשבוע שעבר. מחליפו יהיה הרב אליקים שטארק, יו"ר הוועד הפועל של חסידות בעלזא, מי שנחשב לאיש החזק ביותר בה ומקיים קשרים עם קהילות ומנהיגים יהודיים ברחבי העולם. שטארק היה פעיל גם במחאות נגד מעצר עריקים, ואף נעצר בחודש מאי במהלך הפגנה. שטארק יוצב במקום השישי ברשימה.
בעקבות ההחלטה רשימת המפלגה לכנסת צפויה לכלול (לפי הסדר) את: יעקב אשר, יצחק גולדקנוף, יצחק פינדרוס, מאיר פרוש, משה רוזנטל, אליקים שטארק, יהודה וייספיש ויעקב טסלר
יש לציין כי המהלך להצנחת שטארק לרשימת המפלגה טרם הושלם, ועלול להיתקע בשל הביקורת שספג הליך הדחת היו״ר גפני וח״כ מקלב.
כזכור, מנהיג הציבור הליטאי, הרב דב לנדו, פנה ביום ראשון במכתבים אישיים לחברי הכנסת משה גפני ואורי מקלב והודיע להם כי במסגרת ריענון שייערך בנציגות דגל התורה בכנסת, השניים יעזבו את הכנסת כדי לאפשר את כניסתם של נציגים חדשים. לצד זאת, הרב לנדו ביקש מגפני להמשיך לכהן כיו"ר התנועה הארצית.
ההחלטה להדיח את גפני ומקלב מרשימת דגל התורה לכנסת הבאה התקבלה בסביבתם בהפתעה גדולה. עד לפני ימים ספורים העריכו השניים כי הצליחו לבלום את המהלך וכי הרשימה תישאר במתכונתה הנוכחית.
בסביבת השניים מותחים ביקורת על האופן שבו התנהל המהלך וטוענים כי הוא נרקם מאחורי הקלעים, בזמן שגפני ומקלב היו משוכנעים שהסכנה כבר חלפה. "הם פשוט לא הבינו עד הרגע האחרון לאן הדברים הולכים", אמר גורם בסביבתם. "אם היו מבינים מראש שההחלטה התקבלה, המציאות הייתה נראית אחרת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
