יו"ר מפלגת "עמך ישראל", תא"ל (במיל') עופר וינטר, צפוי להגיש היום (שני) את רשימתו לכנסת ה-26 - ובכך, על פי ההערכות, לסגור למעשה את האפשרות לחיבורים עם מפלגות אחרות ולהתמודד באופן עצמאי בבחירות.
>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<
>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<
המהלך מגיע לאחר ימים של לחצים וניסיונות לקדם חיבורים בגוש הימין. רק בשבוע שעבר קרא יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' לווינטר להתאחד עמו, ואף הזמין אותו לפגישה. סמוטריץ' הציג סקר שלפיו 90% ממצביעי "עמך ישראל" תומכים באיחוד מפלגות הימין.
גם יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר קרא בשבוע שעבר לחיבור בין וינטר לסמוטריץ'. זאת על רקע החשש בגוש הימין מריצה של כמה מפלגות המתחרות על מאגר מצביעים דומה ומאפשרות לקולות לרדת לטמיון מתחת לאחוז החסימה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו עצמו התריע מפני ריצה מפוצלת בגוש הימין והזכיר את בחירות 1992, אז מפלגות ימין שלא עברו את אחוז החסימה תרמו להפסד המחנה. בסביבתו פעלו בתקופה האחרונה לקידום חיבורים בין המפלגות, מתוך חשש שריבוי רשימות קטנות יפגע בגוש כולו.
אלא שכעת, וינטר מודיע כי אינו מתכוון להמתין להתפתחויות נוספות. הגשת הרשימה כבר היום, לפני המועד האחרון, תהווה למעשה הצהרת כוונות: "עמך ישראל" מתכוונת לרוץ לבדה, ללא איחוד עם יתר מפלגות הימין. וינטר: "מפלגת עמך ישראל מתוכננת לרוץ לבד ולא להתחבר עם הציונות הדתית".
יוסף חדאד בראיון ל-103FM נותן סיפור מעט אחר: "הרעיון שלנו הוא לבוא עם רוח חדשה. אם נצטרף למפלגה אחרת ביטלנו את הרעיון הזה. לא נחבור לרוח שהיא לא חדשה. ייתכן שבשעות הקרובות יהיו הפתעות מבחינת איחודים עם רוח חדשה, שלא חשבתם שתשמעו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
