האולטימטום לנתניהו: מחק את הסרטון מעזה עד מחר בבוקר

מפלגת הדמוקרטים שיגרה מכתב התראה לראש הממשלה בדרישה למחוק סרטון שפרסם מרצועת עזה, שבו תקף את גדי איזנקוט בעודו מצולם לצד הרמטכ"ל וחיילי צה"ל • במפלגה טוענים כי מדובר בתעמולת בחירות המפירה את החוק ועושה שימוש בנכסי ציבור ובצבא • הדרישה: הסרה מכל הפלטפורמות עד מחר ב-10:00 בבוקר, אחרת יפנו למתן צווים

נתניהו סמוך לקו הצהוב בעזה: "שולטים בשטח ונשארים בקו הזה" | צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ

מפלגת הדמוקרטים שיגרה היום (רביעי) מכתב התראה לראש הממשלה ויושב ראש הליכוד בנימין נתניהו, בדרישה להסיר סרטון שפרסם מתוך רצועת עזה. במפלגה טוענים כי הסרטון מהווה תעמולת בחירות אסורה, שכן נעשה בו שימוש בחיילי צה"ל ובנכסי ציבור.

"לא הייתה בגידה"%3A נתניהו מגיב להדהוד הקונספירציה על ידי רעייתו שרה %2F%2F עמוד האינסטגרם של בנימין נתניהו

הדמוקרטים הציבו לראש הממשלה אולטימטום להסיר את התיעוד עד מחר בשעה 10:00 בבוקר, תוך אזהרה כי אם לא ייעשה כן, בכוונתם לפנות ליושב ראש ועדת הבחירות המרכזית בבקשה למתן צווים.

>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<

ראש הממשלה נתניהו פרסם היום (רביעי) סרטון בחשבונו ברשת X (לשעבר טוויטר). לצד התיעוד, כתב ראש הממשלה: "אני כאן ברצועת עזה. איזנקוט רצה שניכנע ונצא מכאן - טוב שלא הקשבתי לו. היום אנחנו שולטים בשטח ונשארים בקו הזה". בהמשך הציוץ הוסיף נתניהו כי הפעילות הצבאית תימשך עד לפירוק ארגון חמאס מנשקו ולפירוזה של הרצועה.

בנימין נתניהו בקו הצהוב | צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ

בסרטון עצמו נראה נתניהו כשהוא עומד לצד הרמטכ"ל, מפקדים בכירים וחיילים. במהלך התיעוד נשמע ראש הממשלה אומר כי כוחות צה"ל שולטים בשטח ואינם נסוגים, וכן כי הם נשארים בקו ושולטים בשישים אחוזים משטח הרצועה. במכתב ההתראה מציינים הדמוקרטים כי שילוב האמירות הפוליטיות יחד עם הופעתם של לובשי המדים בסרטון, הופך את הפרסום לתעמולת בחירות אסורה.

לטענת אנשי המפלגה, הפרסום של נתניהו מפר שני סעיפים מרכזיים בחוק דרכי תעמולה: האיסור על שימוש בנכסי ציבור לצורכי תעמולת בחירות, והאיסור לעשות שימוש בצה"ל באופן העלול ליצור רושם כי הצבא מזוהה עם מפלגה או רשימת מועמדים כלשהי. במכתב נטען עוד כי הסרטון מציג השוואה ישירה בין הישגיו של נתניהו לבין עמדתו של יריבו הפוליטי, וכי הפעולות והחיסולים הצבאיים מיוחסים לראש הממשלה באופן אישי.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

לאור זאת, הדמוקרטים דורשים מנתניהו להסיר לאלתר את הסרטון מכלל החשבונות והפלטפורמות שבהם פורסם על ידו או מטעמו, וכן להימנע מפרסומו מחדש. במפלגה הבהירו כי במידה ולא תתקבל הודעת עדכון על מחיקת התיעוד עד למועד שנקבע מחר בבוקר, הם יפעלו בנקיטת כל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותם, לרבות פנייה ליושב ראש ועדת הבחירות המרכזית.

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...